Lie mer kattbeteende

Många skulle må mycket bättre av ett lite mer kattlikt beteende. Jag är medveten om, och har även skrivit det tidigare, att jag förmänskligar katterna men nu skulle det vara bra om alla dödsförskräckta människor skulle "förkattas" istället och lära sig ta dagen som den kommer, utan att hela tiden rädas för något som inte hänt och troligen inte heller kommer att ske.

Jag själv är ansvarstagande och har ett positiv tänkande men samtidigt är jag realist. Därför rör jag mig inte i onödan i stora folksamlingar men jag varken tänker eller tror att jag ska smittas och bli svårt sjuk. Jag förstår att Convid 19 är ett besvärligt virus men också att det inte är ett hot mot mänskligheten.

Jag berörde viruset även igår. Anledningen till att jag nämner det även idag är att Danmark stängt sina gränser och att jag alldeles nyss hörde att Norge överväger att göra detsamma. Kanske är det befogat, kanske inte. Det enda jag vet är att vi ska följa de råd, anvisningar och bestämmelser som finns. Eventuellt kommer mer vägledning men det tar vi då. Nu ska vi koncentrera oss på nuet men vi får absolut inte glömma bort att leva. Det är oerhört viktigt!

Många skulle må mycket, mycket bättre än de nu gör, om de skulle "förkattas" lite. Bredvid mig ligger min fina Stisse och han oroar sig inte för någonting; inte för att permitteras, inte för bli utan mat och absolut inte för att bli sjuk. Han fortsätter att njuta av livet och ligger mätt och belåten bredvid mig. Det räcker för att han ska må bra. Han t.om. snarkar. 

En annan sak jag avundas katterna är den enorma uthållighet de besitter. Tålmodigt kan de sitta och vänta vid ett mushål utan att ge upp. Det första, d.v.s. tålamodet avundas jag dem men i det andra avseendet är vi lika men det beror inte på tålamod från min sida utan för min del handlar det om envishet. Jag strävar efter att som en katt kunna vänta utan att bli otålig, själv blir jag jätteirriterad när något tar för lång tid.

Två andra coola ragdolls är Safir och Blue. Det är Safir som sitter i korgen som Robin håller i. Vilket av syskonen som tittar ut ur sitt lilla hus vet jag inte. De är så lika.

 

 
14 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)