Ta intryck av katterna

Det blir jul varje år och det vet de flesta. Det innebär oftast fler vid matbordet men nästan alltid handlar det om nära och kära. Varför då denna stress och hets? När jag tänker tillbaka på min barndoms julaftnar är det inte med minnet av fridfulla jular. Nej, istället handlar det om en halvhysterisk mamma, som satt en massa onödiga krav på sig själv. Redan som barn bestämde jag mig för att jag aldrig skulle ha det så, när jag själv kunde bestämma. Man blir inte lycklig av sju sorters kakor, ett dignande matbord och massor av paket, om luften runt omkring vibrerar av stress. Nej, gör som katterna - kryp upp i soffan nära någon du tycker om och mys!

Idag var Christine här och städade, precis som hon alltid gör var tredje vecka - ingen skillnad för att det är jul. Jag dammade och skötte min del av jobbet och det är riktigt trevligt, när vi hjälps åt. Jag njuter av att sedan sätta mig ner i soffan och titta på hur rent och prydligt allt är. Den som verkligen inte gillar våra städdagar är Stisse. När sovrummet var färdigstädat sprang han på låga ben förbi Christine in dit och för att slippa det förfärliga ljudet av dammsugaren kröp han in under överkastet, där han sedan somnade. Han var nu jättetrött för en vanlig dag har han vid det här laget redan sovit 3 - 4 timmar.

Vid 14-tiden var det dags att åka och handla. Jag hade i förväg skrivit en lista med allt vi skulle köpa. 10% rabatt blir en hel del, när man handlar mycket, så vi åkte till City Gross, där vi utnyttjade erbjudandet. Inga problem varken med parkeringsplats eller trängsel och nu är vi klara med allt som ska fixas utanför hemmet. Vi har gott omtid att slå in paket och iordningställa maten; köttbullarna på söndagen och Janssons frestelsen på själva julafton. 14:30 kommer familjen och sedan är planen att vi ska fira en lugn jul utan minsta tendens till stress.

Katterna kommer ändå inte att gilla julafton, det vet jag. Alla kommer under den tid de brukar sova och vill ha tyst i bostaden. Likaså tycker de att det är onödigt att det kommer så många samtidigt, för de känner att de också måste sköta besökarna och ha koll på dem. Det är ju jobbigt, särskilt som de redan är trötta. Om de finge bestämma skulle julaftons eftermiddag se ut exakt som en vanlig eftermiddag; det skulle vara tyst i bostaden, de själva sova, jag sitta i soffan och skriva och Ove vara på arbetet. Så vill katter ha det, dvs. ”the same procedure as every day”. Katter gillar inte förändringar.

Fick en bild på Flinga igår, som matte Laila gjort julfin. God Jul, underbara, vackra Flinga!

 
21 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)