Lika fin som sin syster

Vårstavägen Grödinge knappade jag in på gps:en. Där bor Smulan tillsammans med Annelie och Leo. Det kändes som en evighet att åka dit men faktum är att det bara tog 40 minuter dit, hem tog det en timme. Både Smulan och Leo mötte oss i dörren. Leo är en stor, mysig, kastrerad kille och Smulan är en nästan lika stor tjej som sin mamma, lagomt hull - jättefin! Båda katterna har mycket god aptit, har Annelie tidigare berättat. Hon var nästan lite orolig över att Smulan skulle vara för rund men det tycker absolut inte jag.

Jag undrar hur länge en katt minns dofter, kanske var det en tillfällighet men Smulan hade mycket arbete med att "lukta igenom" mig. Hon klappade mig     t om med tassen. Annelie bjöd på en fantastiskt god fiskgryta, både smakfull och vackert orange; lax, morötter och annat godis och till det vitlöksyoghurt och brödchen. Till detta serverades också nyskalade räkor. Katterna satt på varsin sida om Annelie, som tända ljus med full koncentration på maten. Av och till kom en tass upp på bordskanten men Annelies "nej" fick dem att dra tillbaka foten. Katterna åt lunchen i annan ordning än vi människor. De  började med några räkor var, innan vi satte oss till bords (de "sjöng sig" till räkorna), vi tog våra räkor sist och garnerade fiskgrytan med dem. När vi avslutat vår måltid, fick de slicka i sig det återstående på tallrikarna och det gjorde de med glädje. När vi skulle åka hem, fick vi med oss en påse kattungefrön. Smulan kastrerades ju nyligen och veterinären hade i samband med ingreppet "pratat mat" med matte och från och med nu är det slut med de kaloririka Kittenfröna. Det är nog klokt, för Smulan har en mycket god aptit. När hon och brorsan får mat, skyndar hon sig äta upp sin portion. På så vis hinner hon också äta lite av Leos mat också.

Just nu skickade Annelie receptet på fiskgrytan. Etersom den var så god, delar jag med mig av det. Passar både katter och människor. Så här stod det: Recept på min fisksoppa/gryta. Mängder har jag inte, det går på känsla :-). Gul lök, fräses svettig. Ha i pressad vitlöksklyfta och tomatpuré. Fräs lite till. Ha i morötter och fänkål. Fräs lite till. Fyll på med vatten, vitt vin, matlagningsgrädde och fiskbuljong.Krydda med sambaloelek och salt efter smak. Koka upp. Komplettera ev med mer tomatpuré efter smak. Lägg till saffran och ev frusen dill. Sjud tills morötterna är lagom mjuka. Lägg i fisk. Jag brukar tärna både en vit fisk och lax. Låt sjuda med i ca 4 minuter. Toppa med räkor och en sås gjord på matlagningsyoghurt med vitlök och salt. Lycka till!! Kram Annelie

Så ett par bilder till. Inser att både Ove och jag borde gå en fotoutbildning men att katterna är fina, hoppas jag ändå framgår.

 
9 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)