Lilla blå

Tyvärr fick jag ett mail idag från Inger Köhlberg, S*Creamy blueeye, i Strömstad, där hon meddelade att den uppfödare, som stått i kö för en avelshona nu hade bestämt sig för "Lilla Blå". Hennes riktiga namn är något annat annat men hos oss hade hon fått heta Lilla Blå. Jag vill så gärna ha ytterligare en avelshona, eftersom Stina ska bli pensionär efter nästa kull. Nu har jag hittat en annan välrenomerad hona, som ska paras med en erkänt fin avelshane, så snart hon börjar löpa. Förhoppningsvis kommer det att finnas en fin gullnos till oss under hösten. 

Då är det bara att vänta; vänta på att flickorna ska löpa, vänta på svar från Hans Andersson Fäbodas, som jag hoppas få köpa avelshona ifrån och vänta på egna kattungar. Det är både roligt och jobbigt att vänta. Skönt nu att Tasse bor hos Carin. Han gillar inte kattungar till skillnad från Stisse, som kan sitta och bara titta på "det", som rör sig i bolådan utan att göra en tendens till att hoppa i. Sandie däremot hoppade mycket snart in till Stina och ungarna och det var ok för Stina. Det är inte alls säkert att en nybliven kattmamma låter en annan katt komma nära ungarna men Stina godkände Sandie direkt. 

Jag längtar verkligen efter kattungar. Det är en obeskrivligt härlig känsla att se de små hjälplösa ungarna hitta mammas tutte, öppna ögonen, stappla omkring och efter några veckor både springa, hoppa och klättra. Fantastiskt också att se hur fint Stina tog hand om sina barn. Utan att ha gått några förlossningsförberedande kurser, visste hon precis, hur hon skulle bete sig både under och efter förlossningen. Hon tvättade kattungarna och lade sig tillrätta, så att alla skulle hitta sin "matplats". 

Det finns inget djur, som kan njuta så av sol och värme som katten. Stisse har som vanligt tagit min plats på balkongen.

 
12 jun 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)