Lilla gumman

Det var som om Sandie trodde att hon, jag och Ove var på besök hos Mona och Lasse och att vi skulle åka hem tillsammans. Så länge vi var kvar gick hon runt i bostaden, som jag berättade igår, med svansen rakt upp i luften - en belåten katt!

När Ove och jag kommit hem hade jag och Mona kontakt med varandra via sms. Strax innan klockan 21 frågade jag om Sonja ätit men det hade hon inte. En kort stund senare hörde Mona av sig och berättade att Sonja ätit rejält. Var hon tillbringat natten är det ingen som vet men med tanke på att hon var vaken hela dagen igår, har hon säkerligen sovit hela natten. Hennes sovmönster brukar annars vara det motsatta; då sover hon hela dagen och är vaken hela kvällen och en bit in på natten.

Under dagen har Sonja mest sovit under en gardin, vilket mer liknar hennes sovmönster (dock inte under en gardin). Precis som jag själv, när Stina flyttade in, oroar sig Mona för att Sonja inte ätit eller varit på lådan under dagen. Jag känner precis igen det. Lite bättre har jag blivit men är fortfarande en ”hönskattmamma” (vilket roligt ord :-) men det är ju bara för att vi är så oroliga för att göra fel och det är ju ändå en bra egenskap.

Självfallet är det en jätteförändring för Sonja att inte längre ha allt det invanda omkring sig. Visserligen gillar hon inte Stina men hon var ju ändå van vid att hon alltid fanns i hemmet. Sonja kan varenda vrå i lägenheten och har haft sina bestämda rutiner här. Klart att det blev ”konstigt” för lillan när ingenting plötsligt var sig likt. Jag tror att hon snart hittar ett nytt sätt att möta verkligheten och att hon kommer att trivas med den men det måste få ta lite tid. Vi får se hur det är om ett par veckor. Naturligtvis får hon flytta ”hem” igen om hon fortfarande verkar vara osäker då.

Mycket kändes konstigt idag. Sonja har ”tagit mycket plats” i familjen och lämnade ett stort tomrum efter sig. Tydligast var det när vi åt middag. Då brukar hon alltid sätta sig på golvet bredvid matbordet och häva upp ett försiktigt mjau om vi glömt att ta med ett matfat (med kattmat) till henne också. Hon vill helt enkelt äta mat tillsammans med sin familj och inte ensam i köket, om Ove och jag intar vår måltid på balkongen.

Trist men sant, bilden felvänd. Hoppas på nya bilder från Mona. Glöm inte att bilden förstoras om du klickar på den.

 
13 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)