Lilla gumman

Vid 23-tiden tog jag bort mat- och vattenskålarna från matplatsen. Stina skulle fasta från midnatt och med automatik blev det fasta även för Stisse. Vid halv sjutiden steg Ove upp och katterna följde som vanligt med honom, när han gick till köket för att ta en kopp te och en macka. Det första Ove brukar göra på morgnarna är att ge katterna frukost, alltid något våtfoder. Idag följde han inte rutinerna oc katterna förstod ingenting. Stisse tigger aldrig men Stina sköter den saken för dem båda. Hon tigger med svag stämma men slutar i stort sett aldrig, förrän hon fått som hon vill men idag var det Ove som vann kampen i uthållighet.

Stina är en foglig kisse och finner sig i det mesta. Att vara ensam och försöka stänga in Stisse i buren är nästan omöjligt utan assistans. Han vill själv bestämma när, och om, han ska sitta i transportburen. Imorse ville han trösta Stina, som jamade lite, när Ove stängt dragkedjan till buren. Stisse ställde sig på två ben nedanför bänken där buren stod och satte fram sin blöta nos och pussade sin bästis. Därefter var det dags för Ove och Stina att ge sig iväg.

Stina skulle vara på plats mellan klockan 8 och 9. Ove och hon var där strax innan dörren öppnades och patienterna släpptes in. Vid 11-tiden fick vi telefonbesked om att det var tre tänder man tagit bort och att Stina skulle vara klar att hämta 14:15.

Alldeles nyss kom hon hem, lilla gumman. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara trött och lite medtagen men till min glädje kunde jag konstatera motsatsen. Hon gick direkt ut ur transportburen  och började gå runt och stryka sig mot möbler och vägghörnor, detta trots att hon varit borta bara några timmar. Lite lätt besvärad är hon av bandaget hon har på benet över ingången till venen, där droppet satt. Ove är nu på apoteket och hämtar smärtstillande medicin till henne men när han kommer hem ska vi befria Stina från förbandet.

10 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.