Lilla Mimmi

...har blivit tonåring! 

Vid 13-tiden rullade vi iväg till Lahällsvägen i Täby där Mimmi bor tillsammans med Åsa, Örjan, Frans och Fabian. Mimmi satt och tittade ut genom ett fönster bredvid ytterdörren, så hon tog emot oss så snart vi öppnade dörren. Särskilt intressant var min handväska, som hon grundligt nosade igenom. Efter lite kattprat i köket satte vi oss i vardagsrummet och fikade. 

Ännu en kattunge som kommit till ett hem, där katten är en naturlig del av familjen. Både pojkarna och Mimmi var med under kaffe- och pratstunden och det är så roligt när både tonåringar, vuxna och djur trivs tillsammans. Vi hade en liten present med till Mimmi; en kanin vars mage man kan fylla med kattmynta, som medföljde i en separat förpackning. Min erfarenhet är att katter endera älskar myntadoft eller är helt ointresserade. Gamla Mysan var som i trans, när jag sprayade mynta på mattan framför henne medan de tre hemmavarande katterna tittade förvånat på mig, när jag gjorde detsamma framför dem. Urfånigt verkade de tänka.

Mimmi fann sig nära nog genast tillrätta i sitt nya hem. Efter mindre än en minut började hon utforska nedervåningen i huset där hon skulle bo, berättade Örjan. Däremot dröjde det lite innan hon vågade sig på att gå uppför trappan till övervåningen, så Örjan valde då att sova på nedervåningen tillsammans med henne :-). Det var verkligen roligt att få komma och hälsa på. Vi hoppas nu att under våren också få besöka de andra kissarna och se hur de har utvecklats. De är ju alla tonåringar nu och ibland kan de vara lika obstinata som många ”människotonåringar” kan vara men Mimmi visade inga sådana tecken, när vi var där.

Klockan har nyss passerat 23 och som vanligt har jag då sällskap av mina tre underbara katter. De är nästan alltid vakna vid den här tiden. Vet att jag borde försöka somna tidigt ikväll, eftersom mitt mål är att försöka se blodmånen vid 6-tiden imorgon bitti. Det är ju inte månförmörkelse varje år, så det är värt att stiga upp och titta på fenomenet.

Det förata fotot tog Ove idag. Den andra bilden tog Örjan c:a en minut efter det att Mimmi kommit till sitt för-alltid-hem, modig kisse!

Vad har hänt? Sandie börjar bete sig som om hon löper. Hon jamar och rullade sig även på mattan nyss. Kan Malte ha triggat henne till löp? Det visar sig snart.

 

 
20 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)