Lilla Mitzi

Efter frukost fick katterna tillgång till hela lägenheten efter att ha tillbringat natten i arbetsrummet, numera kallat kattrummet. För varje dag som går, klarar deras små kroppar allt mer, t ex långa hopp från soffan ut på golvet, klättra upp i sängen och balansera på kanten av möblerna utan att ramla ner.

De äter alltmer fast föda, dricker vatten, gärna i de vuxna katternas skål, och får mindre och mindre av mamma Stinas mat. Visserligen njuter de av hennes varma mjölk och den närhet hon ger, när hon ammar dem men de stunderna blir allt glesare och kortare. Kattungarna har fortfarande inte fått smaka blötmat men de ska få en smakportion under veckan.

Ett problem vid katternas matstunder heter Stisse. Han tar alla tillfällen i akt att komma åt kattungematen, som han fullkomligt älskar. Jag måste helt enkelt vakta honom, när småkatterna ska äta. Annars äter han upp det mesta av deras mat själv. Jag skulle så gärna vilja ge honom också men kattungematen är alldeles för kaloririk för en katt som ligger på den övre delen av normalviktskalan.

Tiden går fort, ibland alltför fort. Jag försöker njuta av stunden men av och till tänker jag ju på att de ska flytta en dag. Ingen av våra kattungar ska flytta till ett hem, där den ska behöva vara ensam hela dagarna. Vi säljer endast till hem, där kattungen antingen får sällskap av en kompis, hund eller katt, eller mestadels har sin ägare hemma.

Mitzy är bokad idag. Carina, som hörde av sig till mig, när kattungarna bara var knappt tre veckor, var här idag och tittade på våra bebisar. Hon har stor erfarenhet av katter, främst Birmor, ett intresse hon delar med sin mamma. Carina och hennes son bor tillsammans med en Sibirisk kattunge och de väntar också på en Bengal, som ska komma i januari. Vår lilla docka blir kvar hos oss, tills hon blir 13 veckor. Vi får i alla fall njuta av henne ytterligare sju veckor. Hoppas tiden går långsamt!!

På tisdag kommer en annan familj, som är intresserad. Hoppas att det känns lika bra, som med Carina. Vi vill ha fortsatt kontakt med våra kattungar och hoppas få lika fin "rapportering" som vi fått och får från tidigare kattungeköpare. Tack Marita och Peter för den fina "videosnutten", som vi fick i förrgår.

20 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)