Lilla Saga

Hade så gärna velat visa bilder på "sibiriska Saga" men de foton, som vi tog, har fel format. Nya kommer. Saga är så vacker!

Vi var framme vid 13-tiden i radhuset på Ekerö, där uppfödningen ligger. I köket innanför hallen möttes vi av Prince, en helvit, stor, fertil hane och fem kattungar - fyra blå (blågrå) och en röd (rödbrun). Alla var tingade utom den röda. Nicke och Anna-Karin (och jag) vill ha en blå. Då fick vi gå vidare till ett rum innanför köket och där mötte oss en stor, fertil, blå hane, som var inlånad från USA och ytterligare fyra kattungar och deras mamma. Totalt fanns i huset 18!!! kattungar och sex vuxna katter. Det märktes inte. Alla djuren var lugna, trygga och sällskapliga.


Anna-Karin och Nicke bestämde sig för lilla Saga. Under hela vårt besök, mer än en timme, låg kattungen lugn och trygg och sov i ömsom Anna-Karins famn, ömsom i Nickes.


Plötsligt berättade uppfödaren att hon också föder Malteser. När jag frågade om hon hade någon kull för tillfället, hämtade hon en ljuvlig liten, busig vovve, som ville leka och bitas. Alltså fanns det ytterligare djur i huset. Obegripligt! Allt var så rent, lugnt och prydligt. I alla rum fanns luftrenare. För att kunna hålla reda på alla djur, så att stamtavlan följde med rätt katt eller hund, hade hon köpt en egen scanner - alla är ju chippade, när de säljs.
Jag hade via mail frågat, om det fanns någon avelshona till salu och fick veta, när vi kom att ALLAl kattungeköpare måste skriva på ett avtal, där de förbinder sig att kastrera katten inom ett halvår. Innan vi gick erbjöds jag ändå  att få köpa en avelshona, eftersom min syn på uppfödning överensstämmer med uppdödarens. Både Ove och jag skulle gärna också ha en Sibirisk katt men vi avvaktar tills nästa år, då det med stor sannolikhet kommer att födas en blå chinchilla, som vi vill ha.

Det finns många fina kattraser men allra finast är i mina ögon: Ragdoll, Helig Birma och Sibirisk katt. Då menar jag både till utseende och temperament. Alla har fluffiga pälsar i vackra färger (undantag sköldpaddsfärgade). De är medelstora till stora och är lugna men inte mesiga.
Oh, vad jag älskar katter!!

 
3 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.