Lilla Saga

Nicke arbetade ett ovanligt långt arbetspass igår. Anledningen var att han ville hjälpa en kollega, som behövde vara ledig. För att Saga skulle slippa vara ensam så länge hade Nicke, innan han sade "ja" till extrapasset, frågat om Ove och jag skulle kunna vara hos Saga några timmar. Självklart ville vi hjälpa till. Det tillhör inte vanligheterna att Saga är ensam länge.

Saga hade hoppats att det var hennes husse som satte nyckeln i dörrlåset och stod därför innanför dörren och väntade. När hon insåg att så inte var fallet backade hon in i bostaden och gömde sig sedan under soffan men när hon kände lukten av Sheba som jag lade upp på ett fat, kom hon fram och började äta. Efter två hela portioner var hon mätt. Vartefter tiden gick blev hon alltmer intresserad av Ove och mig och efter ett tag fick jag borsta henne. Hon är en riktigt trevlig katt som också är riktigt, riktigt söt att se på. 

Tillbaka till utställningen. Jag har redan skrivit att katterna indelas i fyra grupper men glömde påpeka att för att vara korrekt ska man använda ordet kategorier istället för grupper.
Jag förstod absolut ingenting av de olika klasserna katterna indelas i.
Först vill jag informera om att en förklaring till att det finns så många klasser är att fertila katter tävlar för sig och kastrerade för sig från det att de fyllt 10 månader. 
En katt får ställas ut först när den fyllt 4 månader. Så här ser indelningen ut:

Klass 12 - Ungdjur. Katten är  4-7 månader (får inte ha fyllt 7 månader på utställningsdagen)

Klass 11 - Junior. Katten är 7-10 månader (får inte ha fyllt 10 månader på utställningsdagen).

Efter detta börjar indelningen i kastrerade och okastrerade men ovanstående räcker för idag.

13 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)