Lilla Sandie

Sandie brukar alltid tala om när hon vill ha mat, vilket inte alltid betyder att hon är hungrig - bara sugen på något och det måste vara riktigt gott. Om hon inte gillar det hon får, fortsätter hon att tigga. Hon vet att det brukar löna sig och att hon så småningom bjuds något annat, som hon kanske tycker bättre om. Rätt eller fel? Både ock enligt mig. Rätt för att hon måste gå upp i vikt, fel för att hon vet att tiggandet lönar sig. Katter är envisa och uthålliga och jag är alltid den som först ger vika.

Som väl var vaknade Sandie först strax innan klockan 7 idag. På morgonen brukar hon vara hungrig och inte bara sugen på något gott. Detta bävade jag för, eftersom jag har så svårt att neka mina djur något. Det var mycket enklare med barnen, eftersom jag ju kunde förklara för dem, när något de ogillade ändå måste göras. Katter förstår ju inte varför matte/husse utsätter dem för något de inte tycker om eller som gör ont. Alltså - ingen mat på morgonen för Sandie men set fick över förväntan. En knapp timme senare lyfte Ove in henne i transportburen och placerade Sandie i baksätet på bilen. Sedan begav de sig iväg mot Väsby Djursjukhus, där Sandie skulle kastreras.

Sandie har varit en riktigt duktig mamma. Hon har fött och tagit hand om 19 bebisar. Att hon sedan har högre krav på sina ungar än t.ex. Stina förstår jag mycket väl - i det avseendet är vi lika Sandie och jag. När vår avkomma kan klara sig själv ska den också göra det - vi två är inga curlande mammor men vi hjälper självklart våra barn så länge de behöver det och vi älskar och försvarar dem, om något hotar dem.

Operationen startade vid 11-tiden och c:a fyra timmar senare kom ett samtal från veterinären, som meddelade att allt gått bra och att Sandie var klar att hämta någon gång mellan klockan16 och  17. 

Sen eftermiddag kom Ove hem med Sandie, som nu var både kastrerad och nyvaccinerad. Jag trodde inte att man rekommenderade båda sakerna samtidigt men i det fallet hade jag fel. Att kastrera en hankatt är ett betydligt mindre ingrepp än att kastrera en hona, vilket också påverkar efterförloppet. Hur kvällen varit, berättar jag imorgon men för att ingen ska vara orolig kan jag säga att Sandie mår efter omständigheterna bra.

22 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)