Lilla Sixten

Dagarna här på sjukhuset är i stort sett identiska. Hur får man tiden att gå då? Enligt mig måste man ha både mål och delmål i livet - något att se fram emot. Trots att vi talar om en operation och en lång konvalescens, ser jag fram mot morgondagens operation. Det är ju först efter den som mitt tillfrisknande kan starta. Delmålen här är mat och medicin. Maten är inte ett delmål som jag ser fram emot. Jag tillhörde dem, som tyckte om all skolmat och jag äter det mesta. Enda gången jag avböjt erbjudandet om mat är här. Här finns totalt sju olika fågel-, fisk- och kötträtter -  åtminstone har de olikä namn. Dessutom finns två vegetariska alternativ. Samma mat erbjuds varje dag under tio veckor. Vore jag vegetarian skulle jag äta samma sak till lunch och middag i 2 1/2 månad!!! Patientkylskåp är alltför ohygieniskt här medan man på t ex SöS har det. Kan det vara så att patienterna på Danderyds sjukhus bär på mer bakterier? Jag skulle vilja kunna ställa egen mat i ett kylskåp men - Nix! Matfrågan har jag löst med att äta smörgåsar till lunch och Oves medhavda mat till middag.

Lille Sixten är nu till viss del Lindas och Marcos kisse. Jag hade så gärna velat träffa dem med överläkaren här avrådde mig från att åka hem på permission. Ove kände att vår lille pojke kommer att komma till ett hem, där han kommer att vara älskad till 100%. Han är stor nu - vägde över 900 g igår. Idag fyller kattungarna sju veckor och då ska alla vägas. Sixten kommer att flytta till Södertälje och jag hoppas och tror att vi får ha fortsatt kontakt med honom och hans nya "mamma och pappa". På torsdag kommer Annelie och tittar på kattungarna. Hon vill också ha en pojke och då blir valet enkelt - det bli Simba. De andra är tjejer. Sissel behåller vi ju men hon kommer att bo hos Lotta. Återstår Smurf, den mest nyfikna av dem och Smulan, som länge var störst av alla men sedan blev "omkörd" av Sixten. Den här kullen är väldigt jämn. Alla är orädda och vill utforska världen, de började äta och gå på lådan nästan samtidigt och de är motoriskt jämna. 

Jag längtar verkligen hem men är rädd för att det dröjer länge än. Jag ska tillse att jag får lite bättre information idag. Den kommer inte spontant här. Om jag vore hemma vet jag att Stisse skulle ligga bredvid mig, när benet måste vila, och han skulle spinna för mig, något jag verkligen tycker om. Hemma är dét full fart för Ove, som måste stiga upp före klockan 06 för att hinna med alla morgonbestyr. Stisse får en halv påse Royal Canin light, Stina en halv påse Brit, Sandie minst två påsar Royal Canin kattungemat och alla kattungarna Royal Canin bebisfrön. Därefter ska han själv äta sin frukost, samtidigt som han ska dela fyra ostskivor i små bitar till Sandie, som redan sitter i soffan och väntar på Ove, när han kommer med sitt te. Ove kommer att arbeta förmiddagar alla veckodagar, så länge jag blir kvar på sjukhuset. Detta för att hinna hem och utfodra kattungarna och deras mamma vid 12:45. Därefter ska alla få sitt gos och sociala träning, innan han åker till Danderyd för att utfodra mig. Hoppas vi får värma djupfryst mat i en mikrovågsugn och att det inte är att betrakta som ohygieniskt. Annars får det bli rostbiff och potatissallad, om det anses mer renligt :-).

Jag väntar nu på chefsjuksköterskan. Det ska bli spännande att höra hur lång tid hon anser vara rimlig att vänta på en värktablett eller få gå på toaletten.

9 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)