Lilla Smilla och fina Sandie-Sonja

I förrgår fick jag ett sms från Ulrica. Hon berättade att "vår" Smilla ska flytta än en gång.

Så här har det varit: Lilla Smilla fick ett jobbigt första år i livet! Hon kom till världen hos oss i mars förra året och växte upp med mamma Sandie, fem syskon, Stina och Stisse. Smilla var en glad liten kattunge, som vid 12 veckors ålder flyttade till Anette och Kenneth, som bor här i Sundbyberg. De var mycket förtjusta i sin lilla tjej men av personliga skäl tvingades Smilla flytta. Hon kom då till Ulrica, som är uppfödare och bor i Norrtälje. Smilla var tänkt att bli Ulricas nya avelshona. Till en början verkade Smilla komma fint in i flocken hos Ulrica men efterhand började hon mobbas av Lady, Ulricas andra avelshona. Smilla har nu utvecklat fettpäls och Ulrica tror att det beror på stress. Kanske är det så, även om jag själv inte sett den kopplingen. Oavsett det är Smilla nu lejonklippt, eftersom den feta pälsen också var tovig. Hon ska flytta till Ulricas brorson, där hon kommer att vara ensamkatt och där kommer hennes planerade bebisar förhoppningsvis att födas så småningom.
Ibland blir ingenting som man tänkt sig. Då gäller det att försöka hitta en "plan B". Nu håller vi tummarna för att Smilla kommer att trivas i sitt nya hem.

Idag kom en bild på Sandie, numera kallad Sonja, tillsammans med sin stora kärlek, Lasse. Hon älskar sin husse så mycket att hon inte har något till övers för sin matte. Ur Sandies synvinkel är allt bra men matte hade nog tänkt sig att hon skulle få en katt, som också brydde sig, åtminstone lite, om henne men..... Mona får hålla till godo med sina silverfiskarsmile.

Nu, äntligen, ser Sandie ut som en ragdoll ska. När hon blev störtförälskad åt hon upp sig och blev både kraftigare och fick längre päls. Sandie är ännu ett bevis på att kärlek kan göra underverk. Jag är så glad över att se henne så harmonisk och Mona verkar ha funnit sig i att maken hittat en annan.

Borde vända bilden men......

 
20 feb 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)