Lilla Smilla, kunskapen och ängeln

Det finns alltid något av bli glad för. Kanske tänker ni ”det är väl inget särskilt med det”, när ni nu ska få veta vad jag blev extra glad för idag.

Ulrica ringde ikväll för att berätta lite om Smilla (Stella Cerice). Ulrica kallar henne också Smilla, precis som hennes förra ägare, så jag ska göra likadant i fortsättningen.
Ulrica är jättenöjd med sin lilla avelshona, lika nöjd som Smilla själv är med sin nya familj. Ulricas andra katter släppte mycket snart in Smilla i flocken och hon fick vara med och leka nästan direkt.

Ulrica har iordningställt en rastgård med direktutgång från köket och Smilla är mycket förtjust i möjligheten att vara ute. Hon är en tuff och nyfiken tjej med stor tro på sin egen förmåga och totalt orädd för det mesta. Det är det ena, som jag är mycket glad över :-).

Den andra glädjekällan är att jag fick lära mig nå’t nytt idag; att hankattens testiklar kan vandra tillbaka upp i buken, även om det inte tillhör vanligheterna. Ulrika berättade att det hade hänt en av hennes hankatter. För mig verkade det helt osannolikt att det kunde vara så, eftersom jag trodde att tyngdlagen höll testiklarna på plats, när de väl vandrat ner från magen. Så är det alltså inte. Jag är kanske onormalt förtjust i att lära mig nya saker, inte enbart om katter utan om det mesta, men så är det. Det vetgirigheten ger mig har jag vidareutvecklat lite i Trasdockan, som f.ö. torde finnas i brevlådan hos Ragdollklubbens medlemmar imorgon.

Jag har köpt en ängel på Blocket. Även materiella ting kan glädja mig. I flera månader har jag letat efter något att sätta på väggen bredvid fönstret men har inte vetat vad jag egentligen letar efter; definitivt inte en ängel men så fanns den bara där! Jag ska jag fotografera den i dagsljus och visa hur fin den är. Oh, vad jag är över den och att den blev min!

Just nu är jag också glad för den sena kvällen. Det är så rofyllt nu; nästan bara jag och katterna är vakna :-).

30 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)