Lille Trulle

Meningen meningen var från början att Truls skulle flytta till Nina och Martin men de hittade ju en annan katt, som de kunde hämta hem direkt. Det brukar vara många som hör av sig och vill köpa en kattunge även när vi inte har någon men de sista tre veckorna har det varit stilla på den fronten. Jag har inte heller lagt ut honom på "kattungar till salu" på Ragdollklubbens hemsida och ingen annanstans heller för övrigt. Mer och mer har han kommit att bli min kattunge. Kanske jag omedvetet tagit honom känslomässigt till mig mer än de andra, eftersom jag vet att jag inte får fästa mig för mycket vid dem. Det är ju redan bestämt att de ska flytta. Naturligtvis behandlar jag dem likaDet går inte att behålla alla kattungar, hur gärna man än vill. Med Truls finns fortfarande ändå möjligheten, för ingen väntar på och längtar efter honom men mitt förstånd säger mig att nästa kattunge ska vara en ny avelshona. Nu pågår en kamp mellan känslor och förstånd. Mer än fyra katter ska man inte ha, anser jag.

Inger, Sandies uppfödare, har fått hem en ny, blivande avelshane, en brun spanjor. Skönt att SVERAK inte har någon migrationsavdelning också, för det är ändå mycket som krävs innan en importerad katt är fullt godkänd "medborgare i SVERAK". Mycket pengar kostar det också - mer än 25 000 kr och därtill kommer kostnaden för scanningundersökningar x flera enligt Ragdollklubbens hälsoprogram. Det kostar att vara seriös!

De stökar till och smutsar ner, de små. Idag har vi bytt påslakanet I hagen igen. Det ska vara snyggt och fräscht. Kanske behöver man inte mangla lakanen till hagen men det är betydligt trevligare att ligga på slätt underlag (gissar jag iallafall). Det tar faktiskt bara några minuter. Katter är mycket renliga djur och vill ha rent och prydligt omkring sig. Vi blandar fortfarande pellets med Ever Clean i kattungelådan men ökar mängden sand samtidigt som vi minskar andelen pellets. Katter tycker bättre om att krafsa i sanden men kattungar brukar äta av sanden och det är ju inte bra. Så småningom upphör det beteendet.

Idag hämtade Ove (från paketutlämningen på Ica) den finaste blomkruka jag någonsin sett. Den hittade jag på Tradera, när jag skulle beställa en Waldemarsuddekruka. Sååå fin!!!

Lotta fick hjälp av Sissel med det sista från julen. 

 
5 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)