Lillsyrran

Rubi är en dag yngre än Sissel men löpte för fjärde gången, när hon parades för 1 1/2 månad sedan. Sissel följer sin mammas mönster i det avseende, har ännu inte börjat löpa men kanske...... Lotta meddelade idag att vi ska vara beredda på att det kan vara dags nu. Sissel inledde dagen med att börja rulla på golvet och för våra tjejer har det varit ett tidigt tecken på löp. Eftersom den tilltänkta kavaljeren bor i Dalarna krävs en större planering än om han skulle bo i Stockholmsområdet. Därför har jag skickat ett mail till Lars, som äger avelshanen, där jag förklarar läget och om Sissel går i löp nu blir det lagom att Ove och jag åker iväg med henne på fredag. Jag tycker inte om att åka bil och när jag har möjlighet väljer jag tåg. I det här fallet går det förträffligt - det går ett tåg 09:45 och resan tar lite drygt tre timmar. Vi räknar sedan med att ta ett tåg hem så att vi är hemma innan klockan 19. På tåget kan vi läsa, prata, fika/äta middag och vi slipper sitta koncentrerade  på fredagstrafiken, masrallyt kallat (när de stockholmsarbetande masarna åker hem till Dalarna). Så mycket bättre! 

Såg nyss väderleksrapporten och den gjorde mig inte glad. På lördag, när vi ska ha volontärlunch på katthemmet, ska det regna enligt prognosen. Hur kul är det, när 65 personer ska grilla och umgås? Visst är det främst gemenskapen som räknas men det är ju mycket roligare om solen skiner, man kan sitta utomhus och slipper halvspringa genom regnet mot partytältet för att karrén inte ska bli vattenskadad. Arbetet i Stockholms kattklubbs styrelse är tidskrävande. Det är alltid något som ska göras men det är ingen överraskning för mig, eftersom valberedningen betonade just det. Jag har inget emot att avsätta tid för katter. Det jag inte är förtjust i är att vartannat styrelsemöte är förlagt till katthemmet. Jag ska erbjuda mig att ha "katthemsmötena" hos mig. Jag tror att de flesta gärna vill slippa att åka till Skurusundsvägen, eftersom jag uppfattat det som att de arbetar i Stockholm och jag vet att flera av dem också har lättare att ta sig till mig än till katthemmet

Anette och jag har bestämt att gå till Marabouparken och äta lunch på måndag eller tisdag - vädergudarna bestämmer dag. Anette och hennes familj köpte Izzie för drygt två år sedan. Det är så fantastiskt roligt att hålla kontakt med kattungeköparna. Flera av dem har kommit att bli mina personliga vänner, trots att jag åldersmässigt skulle kunna vara deras mamma.

7 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)