Lite gammal, lite nytt, lite lånat, lite bytt

Den 1:a kullen i min egen uppfödning föddes 2011. Förlossningen gick helt utan problem och Stina var en fantastisk mamma. Det dröjde nästan exakt tre år innan hennes nästa kull kom till världen. Däremellan hade hon parats två gånger men hon gillade inte den kavaljer vi utsett till henne, aå det blev inga kattungar. Annat var det med Sigge, som hon sedan hann få ytterligare en kull tillsammans med, innan han kastrerades. 

Jag tycker ju att det är så roligt att höra ifrån ”våra” katter och få en (eller flera) bild på dem. Jag har, som jag tidigare berättat, fortfarande kontakt med flera. Igår kom (inom en timme) en hälsning från två olika kattungeköpare; Marita skickade foton på både maken Peter och katterna Kajsa och Buster (födda 2014), bild 1 - 3 och Ethel, som köpte Safir och Blue (födda 2018), bild 4 och 5. Genom detta fick jag både någonting gammalt (fotot på kattungarna) och något (relativt) nytt (ungkatterna). 

Vad var det då jag lånat, undrar du kanske. Svaret är AVELSHANAR. Kajsas och Busters pappa heter Sigge och han är en lila bicolor, RAG c 03 (minns ni eng. lilac). För er som inte tagit del av min personliga lathund för färgerna enl. EMS-koden berättar jag hur jag tänker: sista bokstaven i färgens namn brun (en brun ragdoll skrivs RAG n, en blå blir RAG a (eftersom å finns inte på alla språk så blir det a). Röd blir RAG d. Vissa kanske inte ser detta som hjälp för minnet men det fungerar iallafall för mig ). Som pappa till Safir och Blue hade vi lånat Snusen.

Vad har jag då bytt? Jag har aldrig bytt katt med någon men däremot erfarenheter. Jag pratar ofta katt med andra och har lärt mig mycket genom sådana samtal.

Nu hoppas jag att min plan på att starta ”Ragdollcafé” blir verklighet. Jag tror på idén och ser många fördelar med den. Den ger goda möjligheter att få nya (katt)vänner, tips och råd av andra om man har problem, det kostar inget förutom det man själv förtär och man kan kanske hitta någon att få låna sådant av, som man inte använder så ofta, t.ex. tratt eller body. Katter förenar!

 
31 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)