Lite katthistoria

Christine kom hem från sin semesterresa igår efter att ha varit en vecka i Spanien med sin allra bästa väninna. Idag städade hon hos oss. Alltid rent och snyggt, när hon lämnar Gjuteribacken. Katterna tycker att det är lika tråkigt som jag tycker att det är underbart, när Kristin kommer. Då "försvinner" de.

Carina och jag hade planerat att gå igenom ytterligare några av våra artiklar, så att Christoffer ska slippa vara "arbetslös" :-). Planen var att jag skulle ringa henne c:a 12:30. Först 13:45 hann jag höra av mig pga annat som skulle göras i samband med städningen. Hann bara pratas vid en kort stund, eftersom jag bokat tid för en telefonintervju med Ragnar Midelf, grundaren av Ragdollklubben. Ragnar har under flera år varit hedersmedlem i klubben och jag ville fråga honom om hans stora engagemang och hur klubben startade och utvecklades under de första åren. Det var ett både intressant och trevligt samtal och jag tänker skriva om det på vår hemsida under rubriken "om oss - syfte och historik". I samband med klubbens 25-årsjubileum tror jag att det kan vara en god idé att be Ragnar komma och själv berätta om, när klubben låg i sin linda. Ragnars katt, Josephine, (döpt efter rasens urmoder - katten Josephine från Californien) var den första Ragdollen, som registrerades i Sverige. Hennes första ungar var också de första svenskfödda Ragdollkattungarna, som registrerades i SVERAK. Under vårt samtal berättade Ragnar detta och mycket annat. Min plan nu är att jag ska skriva en längre artikel om detta i Trasdockan (jämfört med det som kommer att stå på hemsidan). Jag hoppas också hitta någon som sparat det första numret av tidningen.

Klockan har hunnit bli 00:50 och jag ska nu försöka somna. Imorgon beger sig en liten delegation för Ragdollklubben, bestående av Carina, Carina, Ove och Annelie, iväg från Gjuteribacken till Solvalla, där Djurens helg håller sitt årliga arrangemang med djur av många olika slag. Främst är vi intresserade av kattutställningen men jag själv är även road av att att titta på andra djur - främst de vilt flygande papegojorna. 

13 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)