Lite lättare

Kattungarna är pigga allihop men viktökningen varierar mer än jag önskar. Lilla Ztella äter mest men är minst, bra då att hon äter så bra. De tre kattungarna i första kullen stod ju på svältkost från början. Hade jag känt till att de hade tre, ännu ej födda, syskon hade jag givit dem tillägg lite tidigare men jag ville att de skulle suga på sin mamma för att få i sig den nyttiga råmjölken och trodde att produktionen av ”mammamjölken” snart skulle vara igång. Så blev det nu inte, eftersom det fanns kvarvarande kattungar och moderkakor i livmodern.

Inatt har vi matat småttingarna två gånger. De blir allt duktigare på att suga på ”sprutnappen”. Nappen träs på en 5 millilitersspruta och under de första tre matningarna sköter de små munnarna takten. Sedan går kolven allt trögare och vi måste hjälpa till med att spruta - försiktigt, försiktigt. Lite läskigt för det får inte gå för fort och måste ges i jämn takt. Småttingarna måste hinna svälja ordentligt men vill att det hela tiden kommer mjölk. Jag tycker att både småmissarna, Ove och jag blivit bättre i vårt ”matsamspel”.

Tania var här idag - jag är så glad över att hon vill vara fodervärd till just min kisse. En katt hos henne kommer att få det jättebra. Tanja är en både ansvarstagande, intresserad och trevlig person. Vi åt lunch tillsammans och pratade naturligtvis hela tiden om katter och kattrelaterade saker.

Tania stannade kvar medan Ove och jag matade ”barnen”. Hon ville se hur vi går tillväga, ifall hon skulle hamna i samma situation. Vi hoppas naturligtvis att de kattungar som föds hos henne, sköter matintaget utan människoassistans.

Tack Tania för de fina fotona. Tyvärr kan det här dåliga programmet inte ta emot dem. För att det ska fungera måste telefonen hållas horisontiellt, puh!-

30 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)