Lite mer om fertilitet

Har letat lite fakta om hankatter och P-piller i FASS djurläkemedel men inte kunnat hitta dosering och preparat för hanar. Förvisso vet jag att en del uppfödare ger P-piller (för katt) till sina avelskillar och om jag inte tar fel handlar det om samma preparat som honkatterna får - i samma dosering och med samma biverkningsbild, så det kanske är samma preparat man ska ge. Däremot skiljer det en hel del i pris mellan en ask P-piller och ett "hormonchip". P-pillret kostar 199kr för ett år, "Chippet" kostar 1350-1500kr och det kan påvisas i plasma, urin och avföring efter 90 dygn (mer står det inte). Det är viktigt att komma ihåg att långt ifrån alla katter drabbas av biverkningar men visst tar det emot att stoppa ett P-piller i munnen på katterna. Det måste jag erkänna. Med en honkatt, som man vill behålla fertil finns inget annat alternativ till P-piller än att låta henne löpa gång på gång, något som inte heller är bra för henne. Alla val är inte lätta här i livet och jag har gjort mitt - tjejerna får P-piller. Hoppas snart kunna flytta hem snart igen - nästa fuktmätning blir på torsdag. Så snart lägenheten är beboelig igen ska Stina bli en lycklig pensionär utan ansvar för kattungar. Säkert kommer hon att vilja hjälpa Sandie i framtiden. Hon vilar nu från bebisar till kommande försommar.

Det är mycket jobb med att ha kattungar men ack, så roligt! Det blir naturligtvis inte riktigt samma sak, när Sissel kommer att få sina bebisar - för jag tror att hon är dräktig. Sissel kommer ju att bo kvar hos Lotta - det är ju där hon har sitt hem och sin familj; Lotta själv, hennes son Robin, Rubi och hennes kattungar. Hon kommer inte längre ihåg Ove och mig men vi har ljusa minnen från den tid vi fick ha henne här. Visserligen har vi hälsat på henne och stolta stått vid hennes utställningsburar men som sagt - hon har sin familj i Sollentuna. 

Jag fick ett mms från Lotta igår; två fotografier på Sissels bröstvårtor dels innan Amaretto kom på besök och dels från igår. Hon uppvisade både större och intensivare rosa färg på "tuttarna" på fotot från igår. Lotta skrev att hon var orolig att Sissel skulle vara skendräktig. Det borde inte vara så, för mängden producerat progesteron och östrogen är lägre hos en skendräktig än hos en dräktig hona. Därför reagerar inte juvret med svullnad och rodnad hos den skendräktiga katten. Nu är det bara att hoppas.

Katterna är som vanligt vakna och håller mig sällskap på kvällen/natten. Sandie ligger bredvid mig i soffan och Stisse på golvet. För en liten stund sedan glömde Stisse att han är kastrerad och då är det alltid Stina han väljer, så hon är just nu bakom soffan.

 

16 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)