Lite mer om klubbmästerskapet

Som jag berättade igår, har Ann och Maria varit huvudansvariga för klubbmästerskapet (och jag för att rapportera om det i Trasdockan). Jag var lite nyfiken på, hur de lagt upp arbetet och därför har jag intervjuat Ann ikväll. 

Ann har erfarenhet av ragdolls sedan 2001, då hon köpte sin första Trasdocka - samtidigt som hon också köpte en Maine coon. Det var genom Maine coon-kissen som Ann för första gången kom i kontakt med klubbmästerskap, då hon hjälpte dem som åtagit sig att ”ratta” Maine coon-kattens KM. Där lades grunderna till hennes kunnande om klubbmästerskap. 2017 kände hon sig mogen för att, främst tillsammans med Maria, ta på sig huvudansvaret för att arrangera Ragdollklubbens KM. I lördags genomfördes det andra mästerskapet med Ann och Maria som ytterst ansvariga. Visst har flera andra hjälpt till - det är en förutsättning - men för ett lyckat resultat måste det finnas en spindel (eller två) i nätet. Det blev mer än lyckat , vilket både domare, utställare, besökare och ”jobbande medlemmar” kan intyga och också dokumenterat på både FB och via mail till klubben.

Ett problem vi har med vår ras är, som jag skrivit tidigare, att många av våra katter blivit mindre och har mindre öron. Det är fel enligt ragdollens rasstandard och det måste vi se upp med. Här kommer återigen problemet in - med tidig kastrering och restriktioner. Vi har helt enkelt för liten avelsbas för att kunna välja rätt partner till den egna katten. Då blir det lätt så att katthonan med små öron, som borde ha parats med en hane med stora öron, istället paras med en hane som också har små öron, eftersom det inte finns någon mer lämpad hankatt att tillgå. Som väl är har iallafall inte ragdollens temperament förändrats. Den är fortfarande den lugna, vänliga & lätthanterliga katt, som det står i rasbeskrivningen. Att katten är lycklig och vänlig är naturligtvis det viktigaste men nu måste det göras något åt de uppfödare, som inte inser att alla måste bidra till att bredda avelsbasen. Vi måste jobba för att behålla både ragdollens fina temperament OCH också som den stora, kraftiga muskulösa katt vi förälskat oss i.

25 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)