Lite mer om lite av varje

Forts. från gårdagens bloggavsnitt: Vad ska man fråga om, dvs det jag tycker man ska ta reda på, innan man bestämmer sig för vilket försäkringsbolag man ska kontakta. Jag tar upp det jag kan komma på men det finns säkert fler funderingar.

Många uppfödare skriver i sina kattungeannonser att katten är dolda-fel-försäkrad och det låter bra men - som jag skrivit tidigare -  vad innebär det? Flera erfarna uppfödare ställde frågan igår i den slutna FB-gruppen "ragdoll diskuteras". Det visar att det behövs ett tydligt svar på spörsmålet. Följande går att läsa på hemsidan hos ett av våra djurförsäkringsbolag: "Med dolt fel menar vi en sjukdom eller defekt som har börjat utvecklas innan besiktningen respektive leveransen, men som inte har visat symptom eller annars varit känd. Exempel på dolda fel hos katt är missbildningar av inre organ eller medfödd dövhet". En annan intressant fråga är vilka tilläggsförsäkringar bolaget erbjuder; kan jag försäkra min katts tänder för att slippa alltför höga tandvårdskostnader, t ex vid tandsjukdomen FORL? Kan jag köpa en försäkring, som täcker en del av kostnaden för mediciner? Hur länge gäller dolda-fel-försäkringen? Har försäkringen någon inkubationstid dvs börjar försäkringen gälla från det tillfälle man tecknar den eller måste katten vara försäkrad viss tid, innan?

Jag var inte riktigt klar igår med informationen om "ögonen och synen". Enligt ragdollens rasstandard ska ögonen vara stora  och ovala. Yttersta delen av ögats öppning ska vara i nivå med basen på örat. Ögonen ska vara blå, ju intensivare desto bättre, i realtion till kroppsfärgen. Blicken är ett viktigt instrument när det gäller att förmedla och uttrycka sina känslor. En stirrande blick med stora pupiller är en aggressiv signal. Om du tittar på en katt som "flirtar" eller lätt kniper ihop ögonen så är det ett kattleende. Det är en gest som kan vara bra även för människor som vill visa katten att de är vänligt inställda.

En liten "hemlis": Vi i Ragdollklubben planerar att hålla Klubbmästerskap i Norrtäljetrakten och mer information kommer läggas ut på klubbnytt inom kort! Boka in 27 maj och kom!

12 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)