Lite mer om prissättningen

Att ha husdjur kostar pengar; vandrande pinnar klart mindre än katter men även de kostar en del. Pinnarna behöver ett terrarium att bo i och gurka, sallad och andra för dem ätbara blad men jag har aldrig hört talas om höga veterinärkostnader för en vandrande pinne eller någon annan insekt :-).

Carina Aho Laitinen, affärschef för djurförsäkringar på Folksam(åtminstone för några år sedan vet inte hur det förhåller sig nu) har tidigare sagt:
– Djurägare besöker allt oftare veterinären med sin gunstling och behandlingarna har blivit dyrare. Som en följd av detta går försäkringspremien upp.

Carina Aho Laitinen menar att det är viktigt att djurägaren frågar hur mycket behandlingen av djuret kommer att kosta, innan hen säger ja.

– Många tycker att det är skamligt att fråga om pris på djurbehandling, som om man värderar ett liv i pengar men man måste fråga - det handlar om konsumentkraft!!!

Djursjukvård är inte subventionerad i Sverige. Den har blivit allt mer avancerad de senaste åren vilket är en faktor som kan påverka priserna. Allt fler svenskar efterfrågar dessutom bättre och mer specialiserad vård för sina husdjur. Veterinärer och djurkliniker är skyldiga att informera om priset och hålla sig till det pris de uppger från början. Men när det rör sig om till exempel akutsjukvård kan det vara svårt att beräkna vad vården slutar på.

Både Evidensia och Anicura menar att de flesta av deras kliniker har prislistor.
- Däremot är det inte alltid samma prismodell hos alla, något som vi arbetar på att bli bättre med, skriver Evidensias pressansvariga Maria Hofling i ett mejl.

- Våra veterinärer arbetar alltid för att ge djuren rätt behandling – varken för mycket eller för litet vård. Påståenden om att vi systematiskt uppmanar våra veterinärer att ge onödigt omfattande vård för att öka lönsamheten är felaktigt. I Sverige arbetar dessutom alla veterinärer under eget personligt ansvar. Därför är det den enskilda veterinären, i samråd med djurägaren, som beslutar om vilken vård som ska ges.”

16 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)