Liten blir stor

Tiden går så fort, fortare och fortare ju äldre man blir. Tänk så långt det första sommarlovet var! På små barn och djurungar är det oerhört tydligt. För sex månader sedan var Tor en hjälplös baby. Nu är han en liten pigg, orädd och mycket social kille, som ler så snart man kommer i närheten av honom. För knappt fem månader sedan var kattungarna både blinda och döva. Idag är de lekfulla och tillgivna. De behärskar sin kropp, känner igen alla i familjen och tar sig dit de vill. De har också utvecklat ett rastypiskt beteende. (Se bilden på Izzie)

Vissa älskar bebisar, både små människor och små djur. Själv tycker jag det är skönt, när de blir större. Det är lättare att förstå dem då och det tycker jag är skönt. Nyfödda kattungar är jättesöta men det finns alltid en oro hos mig, innan jag vet att alla fått tillräckligt med mat och ökar i vikt. Varför skriker det lilla barnet? Jag vet inte och det är också oroande. När de blivit större, gäller både kattungar och människobarn, kan jag bättre koppla av och njuta av dem.

Igår fick mina katter stickade råttor med myntastoppning av Carin. Hon är så duktig på att sticka. Jag har beställt en tröja till Tor av henne. Stisse tog sin lilla mus, lade den bredvid huvudet och somnade. Tasse har verkligen fått en duktig matte. Förutom allt handarbete håller Carin nu på att lära sig allt om sin nyinköpta iPad. 

Vi närmar oss 16 april, när Sandie ska ultraljudas, hjärta och njurar. Det är först, när det är gjort och förhoppningsvis utan anmärkning, som vi vill para henne. Eftersom hon löper nu, är hon alltså redo att bli mamma men hon är ju fortfarande min lilla flicka. Kan hon verkligen ta hand om småkissar? Förmodligen. Det är nog bara jag, som inte hänger med. Jag skulle gärna vilja behålla en kattunge, förutsatt att hon får en blå, "lovande" flicka. Vill så gärna att Sandies linjer ska leva vidare. Kanske hon får en kille också, som vi kan "sätta på foder". 

Det är tyst i lägenheten nu, Sandie har somnat. Hoppas verkligen att vi får sova inatt!

Lille Tor är snart lika stor som sin bror Leo. Izzie har vuxit rejält. Det skiljer bara 4 1/2 månad mellan bilderna.

 
5 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)