Liten blir stor

Idag är tre av småttingarna fem veckor, de andra först sent imorgon kväll. Jag är så lycklig över att  de blivit så här runda, pigga och glada och längtar definitivt inte tillbaka till den 24:e mars!!! En nyfödd kattunge är skör och behöver hela tiden sin mammas värme, vård och mjölk. Det finns alltid en oro med nyfödda kattungar, tycker jag. Vi har förvisso aldrig några garantier i livet men vartefter tiden går klarar kattungarna alltmer och samtidigt väntar jag på nya framsteg. Först och främst handlar det att småttingarna ska öka i vikt, minst 10 g/dygn. Sedan är det ögonen. För mig är det en stor händelse, när kattungarna öppnar dem. Nästa viktiga händelse är när de börjar kunna gå, brottas och leka. Det jag längtar mest efter nu är att de ska börja äta fast föda ”på riktigt”. Den enda som har börjat uppskatta ”bebisfrön” - jag kallar torrfodret för kattungar så - är Zingo. Han knaprar av dem och verkar tycka att de smakar gott. Zinja har så smått tagit efter men de andra tycks mest anse att det verkar onödigt jobbigt. Tänder har de, vassa sådana också, men kanske är det både enklare och mysigare med varm mjölk som rinner ner. 

Marie som köpt kattunge av mig tidigare, Tingla, var här igår. Hon lyckades peta i Pyret en liten plutt mousse men det vore en överdrift att säga att han uppskattade det. Däremot tyckte alla kattungarna om att Marie gosade med dem. Hon påpekade att hon tycker att de är så sociala allihop - de spinner så snart man närmar sig dem. Det är alltså inte bara jag som reagerat på att de är så otroligt sällskapssökande. De kommer fram till och sätter sig innanför väggen till hagen och där börjar de spinna, när de ser sina människor. Jag tror att förklaringen är att de fått vara nära oss så ofta och länge i och med att vi behövt mata dem så mycket. 

Sissels bebisar är mycket välmående och Sissel har mycket mat till dem. Den största av dem, en tjej, vägde imorse 200 g. 

 
29 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)