Livet i huvudstaden

Hela familjen, inklusive Mysan, tillbringade helgerna i fritidshuset under många år. De första åren i Mysans liv bodde vi också där från mitten av maj till mitten av augusti.

Mysan hade fått stanna kvar på sommarstället, när flyttlasset gick in till Hornsgatan men så snart bohaget var på plats i den nya lägenheten återvände Lasse till Värmdö. Under en veckas tid turades vi sedan om att vara där kvällar och nätter tillsammans med Mysan. Därefter återförenades hela familjen igen på Värmdö.

Så kom dagen då även Mysan skulle installeras i den nya bostaden. Redan på förmiddagen hade den tvåbenta familjen åkt in till stan, köpt nödvändig proviant och flyttat in diverse saker från landet. På kvällen skulle Mysan hämtas. Hon avskydde att åka bil och hade hållit sig undan, när vi åkte iväg strax efter frukost. Nu var det mörkt, regnade och var allmänt ruggigt. Lasse körde in på uppfarten och parkerade. Mysan hade hoppat in genom det halvöppna fönstret till friggeboden, så nu var det betydligt enklare att ta med henne.

Vi hade gjort alla fel när vi flyttade; hade helt enkelt inte tänkt på att åtminstone till en början behålla hennes älsklingsfåtölj, någon egen filt hade hon över huvud taget aldrig haft. Idag förstår jag inte hur jag kunde vara så tanklös men som den fantastiska katt Mysan var, fann hon sig mycket snart tillrätta ändå. Mysan och jag flyttade ytterligare två gånger innan hon somnade in för alltid.

Nu måste jag skriva om blodprovstagningen men känner att jag också vill berätta om första dagen på Lindvallsplan men det blir imorgon. Nu till veterinärbesöket.
Vid 15 års ålder hade Mysan börjat tappa päls, inte så att det blev kala fläckar men ändå påtagligt tunnare partier på magen. Jag beställde tid för min fina katt på Bagarmossens sjukhus och Ove tog henne med dit.

Hon undersöktes noga och allt verkade bra men så kom det där med blodprovstagningen; ett rutinprov! Här började cirkusen - Mysan förvandlades till ett vilddjur!!! Att en katt på 4,5 kg kan få vuxna människor så förskräckta, visste jag inte, men genom att linda in henne i en filt lyckades sköterskan till sist få de erforderliga bloddropparna i provröret. Resultatet kommer också imorgon.

23 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)