Löper?

Vaknade av att Sandie klagade. Det kan bero på flera olika saker; hon vill samla ihop kattungarna (som för övrigt inte är lydiga och kommer, när mamma kallar), hon är hungrig eller hon har börjat löpa. Sandie är en tystlåten katt och det visar sig även, när hon löper. Stina skriker men jag var inte helt säker på att Sandie löpte, när hon fick åka till Hercules men bevisligen :-) gjorde hon det. Vissa katter skriker också under parningen men det gör hon inte heller, så Ulricas dotter, Hercules lillmatte, trodde att katterna bara hade umgåtts och inget annat. Alltså kan det var hennes första löp efter kattungarna men det spelar egentligen ingen roll, för det går ju över. 

Småkissarna är så duktiga på alla sätt. I sin lilla kattlåda har de ett lager Ever Clean i botten och små papperspellets uppepå. Kattmamman lär sina kattungar att det är viktigt att gräva ner (i tamkattens fall krafsa över) kiss och bajs. Det får inte finnas något som gör att fienden kan lukta sig till, var de finns. Sanden gillar de bättre att krafsa i än pellets men problemet är att kattungar ofta också börja äta av den klumpbildande sanden och då blir det ju stopp i de små magarna, oj, oj, oj, aj, aj, aj! Trots att småttingarnas ben är korta tar de sig - visserligen med en del besvär - över lådkanten och uträttar sina behov i lådan. Mina hundar har tagit ett halvår på sig för att bli rumsrena, kattungarna fyller fem veckor imorgon! Då kommer jag in på de, i min värld, fåniga uttrycken:" jag är kattmänniska" eller "jag är hundmänniska". Först och främst finns varken det ena eller det andra, även om vi alla förstår, vad som menas. För mig handlar det om djurvän/-älskare. Kanske älskar man inte alla djur men varför bara ett djurslag. Jag tror att jag tycker om alla pälsdjur, vissa mer än andra. Trots att jag inte är stormförtjust i spindlar, dödar jag dem inte utan bär ut dem, om de tagit sig in i båten. Myggor däremot har jag inga problem med att ta av daga. Jag har fått en känsla av att vissa tror sig behöva välja; antingen tycker jag om katter ELLER också tycker jag om hundar. Så behöver det verkligen inte vara. Kunde jag hitta en hunduppfödare, som hade livslång rastning som tillval (precis som när man köper bil), då skulle jag också ha hund, kanske till och med två; en westie och en schäfer.

 

1 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)