Lugn söndag

Gårdagen var lugn och skön. Sovmorgon till 08:20, sedan hade de tröttnat på att vänta på frukost .... katterna alltså. Ove utfordrade dem, som vanligt. Han kan det mesta om kattmat; foder för Ragdollkatter, för kattungar, för gamla katter, för tjocka katter, för underviktiga katter - ja mat för alla sorters katter. Det han inte vet om kattmat är inte värt att veta.

Efter att vi själva också inmundigat vår frukost (lägg märke till att jag inte fotograferat två ostmackor, en kopp te, ett ägg och ett glas juice, något som verkar vara obligat i alla bloggar - trist att titta på, tycker jag) åkte vi till Carin i Solna. Dax att klippa Grevens naglar. Han kom genast och hälsade så där, som bara han gör. Han omvandlas till "snubbelkatt", vilket gör det nästan omöjligt att komma framåt. Han går framför, bakom och mellan benen, när man ska försöka ta sig fram. Det enklaste är i sådana lägen att lyfta upp honom och bära honom, dit man ska. Inga katter samarbetar direkt, när klorna ska klippas men huvudsaken är att de inte protesterar och det gör inte Greven. Jag höll katten och Ove klippte utan att hAnnelie protesterade. Efter det bar det av till Bromma Zoo.

"Vår kattjej", som vi känner lite bättre än de andra i personalen, var tyvärr ledig men vi hittade butikschefen eller, rättare sagt, hon hittade oss. Vi ville, som tack för hjälpen med bilderna i Trasdockan, överlämna ett exemplar av tidningen. Hon blev uppriktigt glad och vi "pratade katt" ett tag, innan kunderna behövde hennes hjälp.

Väl hemma möttes vi av två "tigglisor". Stisse vill aldrig ha mat mitt på dagen och det är bra, för annars skulle han passera gränsen för tjock. Nu är han bara normalviktig+. Sedan var det dags för oss själva att fixa lite mat. Vi åt som vanligt middag på balkongen, hoppas vi kan fortsätta med det ytterligare en månad. Resten av söndagen tillbringade bi framför TV:n

21 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)