Lunch med Sigges "mamma"

Katterna hade redan ätit frukost tillsammans med Ove, när jag steg ur sängen. Titzi och Mitzi äter med god aptit av sina bebisfrön. Yatzi däremot hoppas på "mammamjölk" på menyn. Det är märkligt att han inte vill ha något annat. På kvällen prövade vi igen, om blötmat för kattungar skulle vara godare än kattungefröna men - nej! Snart måste han väl bli ordentligt hungrig och börja med fast föda som de andra.

Pia kom vid 13:30. Vi har en samsyn beträffande avel och Pia är dessutom trevlig och lättsam att umgås med - en bra person att ha kattbebisar tillsammans med. Vi började med att äta lunch eftersom kattungarna sov. Köttfärsbiffar och klyftpotatis. De flesta tycker om köttfärsrätter.

När Yatzi var nyfödd, tyckte jag att han såg ut att vara kille men blev sedan osäker. Tillsammans med Carina kom jag fram till att jag haft fel dvs han var inte kille utan tjej. Han är dessutom minst, vilket gav stöd åt att han är en liten kattungeflicka. För att känna mig helt säker, frågade jag Pia, som bestämt sade: "Yatzi är pojke". Hoppsan, Cecilia, som tingat honom, hade bestämt sig för kattflickan Yatzi. Nu var det plötsligt kattpojken Yatzi. Cecilia måste få veta direkt. Jag skickade ett sms till henne, som befinner sig i Danmark på semester, och informerade om mitt misstag. Jag erbjöd henne att genast betala tillbaka tingningsavgiften, om hon ville ha köpet hävt. Hon svarade att hon vill ha sina båda kissar. Könet saknar betydelse. Det är jag glad för, eftersom jag hade börjat tänka på hur bra kattungarna skulle få det hos Cecilia och glatt mig åt att de skulle få flytta tillsammans.

Klockan har ännu inte hunnit bli 23 men jag ska ändå snart förbereda sänggåendet. Ikväll ska jag börja läsa en ny bok, har inte bestämt vilken. Kattungarna är redan i sängen tillsammans med Ove, som redan lagt sig. Det är bra att de vill vara där vi är, för ännu känner jag mig inte säker på att de kan ta sig ner från trädet på ett säkert sätt.

 

29 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.