Mailen i mappar och dokumenten fördelade

Jag tycker inte om oordning och alla mail, som jag haft i brevlådorna har stört mig. Länge har jag planerat att gå igenom dem - både dem i "inkorgen" och dem i "skickat" -  kasta en del men främst skapa mappar och sortera in dem i. Vissa har fått en orange flagga i hörnet och det betyder att jag måste kolla upp dem (om jag fått svar eller omtentor på dem). Fortsättningsvis ska jag ta hand om alla mail, när de kommer, så att jag slipper ett sådant här mastodontjobb igen. Efter mailgenomgången  beslöt jag mig att fortsätta med mina iPads; en ska vara en renodlad padda för Ragdollklubben och den andra för allt annat. Det var mycket att gå igenom men nu är även det klart. Nästa vecka ska "kattdokumenten" färgmarkeras. De som hör till hemsidan ska vara röda, de som publicerats i tidigare Trasdockor ska vara svarta och det pågående arbetet blir grönmarkerat. På så vis kommer jag lätt kunna hitta, det jag söker. Jag är uppriktigt glad över det jag åstadkommit idag. Nästa vecka ska jag ta mig an mina bilder. Jag ser inte fram emot jobbet men däremot resultatet. Tänk så skönt att ha olika album för våra katter, de olika kattkullarna, familjen osv.

Katterna är fortfarande påverkade av värmen. Stisse har sovit bredvid mig i soffan hela dagen, Stina har legat i min säng. Det är bara Sandie, som har varit uppe en del; pratat, ätit och "gått på lådan". Nu sover även hon - i trädet. Jag tror att katterna tycker bäst om morgnar och kvällar. Då äter de och orkar vara uppe. Jag undrar om katter kan vänja sig vid värme, för jag tycker att katterna på Gran Canaria bättre tål höga temperaturer.

Först efter den tredje dagen kom Gustav. Det var tydligt att de andra katterna underordnade sig honom. Klart han också fick lite mat, för även han föredrog ju kattmat framför människoföda. Däremot försökte vi styra måltiden så att Gustav inte skulle glufsa i sig allt. Efter den dagen låg också Gustav i närheten av vår bungalow. Birman fick inte vara med. Hans matte kom och hämtade honom. Hon var en tysk dam som endera hade köpt den bungalow, där hon bodde, eller hyrde den under flera månader, det gick att göra både ock. Resten av vår semester utfodrade vi dagligen sju katter. När vi drog isär mörkläggningsgardinerna på morgonen stod de alla där på bakbenen med framtassarna mot glasdörrarna. Ove organiserade kattfrukosten så att han slussade in katterna i två matlag - fyra först och när de ätit upp tvingades de ut och de resterande tre fick sitt morgonmål. Inga katter fräste eller morrade, trots att de fick dela fat. Vi funderade mycket på, hur det skulle bli, när vi åkt hem och de inte fick riktig kattmat och om Gustav fortfarande skulle vara chef året därpå. Vi hade redan planerat att återvända då.

 

De fina bilderna vi fick på Sixten kommer jag att publicera imorgon.

22 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)