Mailet från Agria idag - helt rätt i tiden

Jag har sagt det förr - säger det igen! Jag uppskattar de mail jag får från både Royal Canin, Hill’s och Agria. Vad jag gör med dem sedan är upp till mig men det är inte särskilt konstigt att företag vill sälja sina produkter (idag fick jag f.ö också reklam från både Åhléns och Halléns). Det jag uppskattar i de mail som berör katterna är att de ibland tillför ny kunskap men oftast är de bara en påminnelse - en bra sammanställning - om saker jag egentligen vet men som finns någonstans i bakhuvudet.

Idag kom ett e-brev från Agria ” Tips inför förlossningen”. Så lägligt - jag tror att Sandie är dräktig, (hon gillade Snusen). Jag kan inte säga att brevet innehöll något, som jag inte vet sedan tidigare men det kan ändå vara bra att tänka till lite ibland och jag kan då samtidigt tipsa nya uppfödare om det jag tycker är bra att känna till. Jag vill också kommentera något som stod i brevet. ”Packa en förlossningsväska med: ”En våg som kan ange vikten i gram och en liten bunke att väga kattungarna i”. Så höll vi på och försökte väga de första kullarna, något som kom att bli ”mission imposaible”, när kattungarna blivit några veckor gamla, busiga och nyfikna. Innan de digitala siffrorna på vågen stannat, hade de hunnit hoppa ur bunken. När vi slutligen helt tröttnat på cirkusen, köpte vi en barnvåg, som gjorde vägningen till en ”enkel match”. Ett tips från mig till nya uppfödare - köp en riktig våg från början!

I brevet nämner man också att man bör ha en steriltvättad sax, om man behöver klippa av en navelsträng. Det jag vill säga här att det bör man endast göra i nödfall, eftersom kattmamman själv brukar sköta detta och att kattungen får en sista blodskjuts från mamman innan hon bitit av navelsträngen. Själv har jag ändå varit tvungen att avnavla med sax, för att navelsträngen varit så kort att Sandie inte kommit åt att bita av den. Man skriver också att kattungarna ska märkas med nagellack eller speciella kardborrband. Oh, vad vi letade efter halsband att märka kattungarna med. Det kändes fel att måla på dem. På ett seminarium erbjöds jag köpa fantastiskt fina kattungehalsband som enkelt går att klippa i lagom längder till bebisarna (som får märkas om med nya, längre band efter ett tag). Jag har inte sett dessa i handeln men dem jag köpte såldes av Doris Bratthammar (uppfödare i Ragdollklubben).

En annan viktig sak, som aldrig går att nog betona; se till att vara hemma dagarna runt kattens beräknade förlossning!!! I de flesta fall sköter kattmamman allt själv, i några fall behöver hon hjälp men nästan alltid vill hon ”hålla tass”.

Elin och Leo är fantastiska! Titta bara, vad de hittat till sina kissar!

 

 
14 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)