Maine Coon, Ragdoll eller Sibirisk katt

Det är mycket man ska beakta, när man köper en kattunge. Först och främst måste man analysera, vilken kattras som passar in i ens liv; lugn eller livlig katt?, mycket, lite eller ingen päls?, vänner med allergier?, ras som är behäftad med många sjukdomar?, har kattungen föräldrar vars ägare följt rasens hälsoprogram?, överensstämmer ens eget sätt att se på djurhållning med uppfödarens?, hur klarar katten av att vara ensam hemma? m.m.

Idag var det meningen att Nicke och Anna-Karin skulle titta på en Maine Coon. Nicke har vid flera tillfällen sms:at uppfödaren med frågor utan att ha fått svar eller tvingats vänta flera dagar innan uppfödaren hört av sig. Idag var gränsen nådd. Det blir ingen Maine Coon. Tankarna går nu på att endera ta en av våra kattungar, en hane, på foder eller köpa en Sibirierhane från Sagas uppfödare. Uppriktigt sagt hade jag hoppats på att de skulle överge Maine Coontankarna och välja en Ragdoll- eller Sibirisk hankatt. Jag vet många kattallergiker som fördrar den Sibiriska katten och trots att både den sibiriska katten och Ragdollen har fluffig päls är den ändå lättskött. Båda raserna anses som friska. Jag skulle gärna vilja hitta en fodervärd till en av Stinas killar. Det har jag skrivit om på min hemsida under rubriken "kattungar". Jag skulle tycka att det vore jätteroligt, om en av våra småkissar skulle få flytta till Nicke, Anna-Karin och Saga. 

Nästa gång vi får kattungar, hoppas jag att mamman heter Sandie. Idag mailade jag Åsa Remmert, som är en erfaren, kunnig och seriös uppfödare. Hon lånar sparsamt ut sina hanar och endast till registrerade uppfödare. Hon har träffat Sandie en gång för mer än ett år sedan och spontant sade hon: "henne skulle jag gärna para med en av mina hanar". I mailet frågade jag Åsa om det fortfarande är aktuellt att vi kan få para Sandie med en av hennes hanar. Hon svarade direkt och hade "provparat" Sandie och Iron Man - Tony - och dessa två går bra ihop. Ska höra vad Inger säger. Inger är Sandies "gamla mamma" och hon har fött upp många katter. Hon är både erfaren och klok.

Vi har bestämt att varje kväll ska kattungarn få gå omkring på en filt i vardagsrummet. Själva sitter Ove och jag också på filten. Vi kan enkelt lyfta upp dem och hålla dem i famnen en och en. De vänjer sig vid att bli hanterade, Stina Ser att vi lämnar tillbaka kattungarna till henne och Sandie och Stisse kan enkelt bekanta sig med dem lite bättre. De små ser ut att gilla mysstunden.

 
22 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)