Man måste vara förberedd

Det gäller att vara ute i god tid, om man vill ha kattungar. Det finns många fertila Ragdollhonor men okastrerade hanar är en "bristvara". På Ragdollklubbens hemsida finns bara fem stycken i hela landet. Förvisso finns det många fler men deras ägare vill ofta endast använda dem i sin egen uppfödning. En "mellangrupp" är de uppfödare, som skriver på sina egna hemsidor "lånas sparsamt ut till registrerade uppfödare". Där platsar ju jag men hur hittar jag dem på lättast sätt? Jag har tillskrivit några och också fått svar. I ett fall var hanen chippad, i ett annat skulle han kastreras och i två fall var hanen ung och "otestad" och skulle först paras med någon av de egna honorna. Där gav jag upp men arbetet var inte förgäves. Jag har nu löfte från tre olika uppfödare att få komma med både Sandie och Sissel så småningom.

Karin, SE* Hjälmvid's, är en uppfödare, som jag känner sedan tidigare. Hon annonserar inte längre om sina avelshanar på Ragdollklubbens hemsida och det tolkade jag, som att hon inte längre lånar ut sina killar. Nerver mind - fråga kostar inget. För mig är det ett krav att hanen ska vara testad i enlighet med Ragdollklubbens avelsprogram och jag vet att Karin följer det. Sagt och gjort. I lördags sms:ade jag till Karin och fick svar direkt. Hon befann sig på ett bröllop och skulle återkomma, vilket hon gjorde idag. Vi "provparade" katterna med hjälp av Findus, SVERAKS förnäma register, som jag ska berätta lite om imorgon. Karin har två hanar, som hon lånar ut till uppfödare hon känner till. Eftersom hon ofta ställer ut sina katter, vet hon också mycket om andra uppfödare och deras katter. 

Själv skulle jag gärna vilja ha en brun bicolorhona, som kan ta vid efter Stina. Jag tycker om alla färger utom röd, creme och "sköldpaddor". Ragdollen är godkänd i 20 olika färger och tre olika vitfläcksvarianter; colorpoint, bicolor och mitted. Tabbymönstret är tillåtet i alla färgerna. Jag ska repetera lite om färgerna, vitfläck och mönster imorgon i samband med att jag berättar mer om Stinas tilltänkte Amoretto. Han är född 2015, så hennes sista dejt blir med en "toyboy". Jag vet inte, vad som gör att en hona ratar en hane men gärna parar sig med en annan. Så har det varit med Stina. Hon var inte alls intresserad av Zlatan, Karins tidigare avelshane, men parade sig gärna med Sigge. Tittade hon på utseendet; färgen, vitfläcksvarianten, kroppssrorleken, charmen (Sigge "sjöng" för henne, när han gick runt buren där hon satt) eller var det rummet där katterna placerades? Ingen kan nog säkert uttala sig om det. Själv tycker jag att Amoretto är en snygg kille med varm blick. Jag ska presentera honom imorgon. Nu vet ni, vad jag kommer att berätta då.c

29 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.