Många att tänka på

När hösten kommer med regn och rusk, som idag t ex, är det många djur som behöver människans hjälp. Då tänker jag inte enbart på katter utan även på fåglar. När snön sedan kommer och det blir svårt för skogens djur att finna föda, då är det underbart att det finns människor, som tänker på och hjälper dem. 

Det går att göra mycket för lite pengar; hänga upp talgbollar, servera fågelfrö i automat och skära bort det synliga fettet från högreven och fläskläggen och ge till fåglarna. De måste samla lite hull som skydd mot den annalkande kylan. Som ägare till en eller flera ragdolls kan man vara förvissad om att man får hjälp, när fåglarna ska få påfyllning på matplatsen. Igår satte Ove upp nya talgbollar och katterna var inte sena att göra honom sällskap.

Kattungarna blev ju fem veckor igår och det börjar bli dags att försöka hitta bra ”för-resten-av-livet-hem”. Två av dem har redan sin köpare men vilka två, vet vi inte än. På lördag eftermiddag ska vi, dvs Ove jag, Elin och Leo träffas hos Lotta och Elin och Leo ska välja vilka av kattungarna de helst vill ha. Gissar att det inte blir lätt, för alla är jättegulliga. Minns själv hur svårt det var, när vi till slut valde Stina. Alla hennes syskon var också underbara. 

Det plingade till i telefonen redan vid 8-tiden imorse. Vem hörde av sig så tidigt? Glad och överraskad såg jag att det var ett sms från Catrin som köpte Primus, numera kallad Edison, i början av året. Hon skickade två bilder på sin stora, vackra kille och meddelade samtidigt att hon nog skulle börja ställa ut honom. Kanske får jag träffa honom på Birkas utställning i Södertälje i november.

på de två första bilderna har Lotta fotograferat kattungarna två och två på sin 5-veckorsdag. De är busiga nu, säger hon:-)! Två av dem har ärvt tabbymönstret efter sin pappa, precis som Edison på den tredje bilden.

 
2 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)