Många ”experter”

Vi är alla olika. Vissa människor är både kunniga och informativa och delar gärna med sig av både sin kunskap och erfarenhet. Andra kan mycket men är lågmälda och endast vid direkta frågor berättar de det de vet. Det är så viktigt att kattägare hittar någon att dela sitt kattintresse med; någon att kunna be om råd av, någon att diskutera ”kattfrågor” med eller bara ”prata katt”.

Som ny kattägare sög jag åt mig allt en erfaren kattägare sade till mig. Vad var då erfaren kattägare för mig? Det var en person som haft raskatt i minst 10 år, haft flera kattungekullar och gärna också var van utställare. Jag sög åt mig allt den personen sade men är erfaren alltid samma sak som kunnig? I de flesta fall vill jag tro att det är så men inte alltid. Det finns ju de som utger sig för att kunna men inte alls har ”täckning” för det och då kan det ju bli tokigt. Själv trodde jag blint på att kattungar äter fast föda, när de blivit tre veckor men ingen kattunge i min första kull gjorde det. Den ”erfarna” kattpersonen förvånades över detta för ”så brukade det verkligen inte vara”. Det skapade oro. Naturligtvis hade jag kunnat läsa på själv men hon var ju så övertygande. Som väl var insåg jag tämligen snart att det var bäst att söka kunskap själv och leta andra ”kattkompisar”.

Jag vill än en gång rekommendera PawPeds kurser, som är både roliga och lärorika. Den första kursen, G1, vill jag likna vid ett körkort för kattägande; man har fått de nödvändiga grunderna för bilkörning/kattägande men det tar tid innan man blir en riktigt trygg bilförare/uppfödare/utställare/ kattägare. Att lära sig kattens språk, dvs de signaler den sänder ut för att vi ska förstå är inte helt lätt i början. Genom att hitta ”kattkompisar” att prata med om pälsklingarna, utbyta erfarenheter med och ge och få tips ifrån blir det både roligare och enklare att vara kattägare. 

22 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)