Många kattungar idag

På förmiddagen kom ett sms från Catrin med bilder på snyggingen Primus, numera Edison. Det är otroligt vad fort kattungar växer. Primus är nu en stilig "yngling" på 12-13 år. Han och hans syster är, som jag tidigare skrivit, de enda mönstrade kattungarna vi fått. Jag vill fräscha upp minnet beträffande mönster och teckning, eftersom det inte alltid är så lätt att hålla isär. Ragdollen är antingen utan mönster eller har det enda mönstret en ragdoll kan ha och det är tabby, betecknas 21. En ragdoll kan ha tre olika teckningar; colorpoint, mitted och bicolor. En blåtabby colorpoint betecknas RAG a 21, en blåtabby mitted RAG a 04 21 och en blåtabby bicolor RAG a 03 21. Mönstrade katter har liksom vit "eyeliner" runt ögonen, en tegelröd nos med svart kontur och ett mönster som liknar ett m i pannan. Detta kan man se på Primus, även om nosfärgen syns tydligare i verkligheten än på bilden. 

Strax efter sms:et från Catrin hörde Annelie av sig. Vi blev hembjudna till henne veckan efter midsommar men var tvungna att tacka nej, eftersom vi planerar att ta med oss djuren till båten och åka på semester då men först ska vi avverka båtvaktspasset mellan 21:00 och 02:00 på midsommaraftonen. När de timmarna är över behöver vi inte tänka mer på båtvakt 2017. Vi kommer att lämna katterna hemma och åka hem efter avslutat vaktjobb. Först på måndagen planerar vi att ge oss av, först till KSSS-hamnen i Saltsjöbaden, där vi stannar en till två nätter för att sedan fortsätta till Sandhamn. Så ser planen ut nu iallafall men mycket kan hända, som helt får oss att tänka om. Främst gäller det ju vädret. Om långtidsprognosen anger flera dagar regn och blåst skjuter vi fram båtfärden. Det kommer att vara första gången för Sandie att åka båt men jag tror inte att det kommer att bli något problem, eftersom Stisse är med och han brukar vara en stor trygghet för henne. När vi sedan är hemma igen, ska vi hälsa på Annelie, Smulan och Leo i Grödinge.

Ikväll har vi besökt familjen Töpel i Täby. Tingla bor numera i ett fint hus på Enstavägen. Hon är en mycket älskad och trygg kisse och protesterade inte alls, när jag lyfte upp henne. Medan vi drack kaffe, övervakade Tingla oss från sin klättermöbel. Hon brukar få vara ute i koppel med familjen på den stora altanen på baksidan av huset och det gillar hon. Det hon inte tycker om är bilfärden till landet. Kanske mår hon illa, ingen vet. Hon klagar av och till men det verkar bli bättre.

Väl hemma kom ett sms från Anette, Izzies matte. Vi ska tillsammans besöka Marabouparken och äta lunch på onsdag. Vilka fina kattungeköpare vi har, hade inte kunnat önska oss bättre.

 
11 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)