Många vill hjälpa

Svenska Kattskyddsförbundet (SVEKATT) är en nationell sammanslutning av katthem och katthjälpsorganisationer runt om i Sverige och arbetar enligt No Kill-metoden. SVEKATT står för alla katters rätt till liv. Ingen katt ska avlivas bara för att den är skygg, hemlös eller oönskad.

Så här presenterar sig SVEKATT, också en organisation som betonar vikten av kastration. ”Se till att dina egna katter är id-märkta och ägarregistrerade, kastrerade, vaccinerade och veterinärvårdsförsäkrade”. Det är huvudbudskapet, för att få bukt med problemet hemlösa katter.


AKUTGRUPPEN är en annan ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna katter, främst i stockholmsområdet. Akutgruppen har inte någon lokal utan de infångade katterna bor istället hos privatpersoner - i jourhem - tills de får nya permanenta hem. Akutgruppen är en sk. No kill-förening, dvs. man avlivar inte friska eller behandlingsbara katter.

Om alla vi som älskar katter skulle bli månadsgivare, skulle det innebära stor skillnad för små stackare, som inte har ett varmt och ombonat hem, inte vet om eller när de ska hitta något ätbart och som lärt sig att inte lita på någon. Åtminstone de flesta, av dem jag känner, har råd att avvara 50 kronor per månad och det skulle knappt märkas för dem själva men för de hemlösa katterna däremot skulle livet kunna te sig helt annorlunda.

Målet är - och jag vill tro att vi kommer dit - att katten en dag kommer att få samma status som hunden. Hemlösa hundar är ju inte något problem i vårt land men fler måste nu hjälpas åt så att katten snabbare ska få samma status.

 

26 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)