Märkligt, förstår inte

Igår var jag hos frissan. Jag älskar shamponeringen! Det är underbart, både med det varma vattnet, det väldoftande schampot men främst hårbottenmassagen. Därför är det obegripligt för mig att katterna avskyr att bli badade. De tycker ju så mycket om att bli klappade och kliade. Det måste bero på vattnet men det förstår jag inte heller riktigt. De gillar ju värme (vattentemperaturen bör ligga runt 39 grader). Det spelar ingen roll varför egentligen, bada måste de minst två gånger per år. Just nu vill jag tillägga att jag kanske inte lever, som jag lärwink.

Jag hann lägga på överkastet innan katterna lade sig i sängen för sin "morgonlur". Extra skönt idag eftersom Christine kommer för "lägenhetsvård". Det är alltid så härligt, när hon kommer, tycker jag men inte katterna. Det blir både rent och fint och hon är dessutom en "frisk fläkt". Särskilt Stisse tycker att det är en dålig idé att dammsuga.

CarIn ringde igår. Hon berättade att Greven sovit hela dagen de senaste två dagarna. Hon väckte honom vid 17-tiden men han somnade strax om. På nätterna har han varit aktiv istället. Ända sedan han var liten, har han intresserat sig för sladdar, mest förtjust är han i tunna dito. Igår morse hade han dragit ur sladdarna till datorn och möblerat om på skrivbordet - tyckte det var för mycket saker där och för lite på golvet :). Han är intresserad av teknik också, särskilt skrivare - de låter skönt och papper smyger ut ur en öppning. Spännande! 

Jag kallade honom "Snubbelkatt", när han bodde här. När jag steg ur sängen, ville han alltid sno runt mina ben; framför, bakom och mellan. Beteendet hänger kvar hos Carin också. För att inte ramla brukar hon lyfta upp honom och bära honom till toaletten. Där får han sitta i hennes knä och "gulla", innan Carin kan börja sin morgontoalett. Likadant varje dag.

Våra missar gör inte alls så. När den av oss som stiger upp först, oftast Ove, sätter fötterna på golvet springer de ut i köket i väntan på frukost. De behöver inte ha bråttom för Ove vill alltid raka sig först. Det är bara jag, som ger dem mat, innan jag gör något annat. Jag får ingen ro, när tre bedjande ögonpar tittar på mig. Dessa tre har, trots att de är små, stor makt över mig. Det är sällan de inte får sin vilja fram.

Buster är en stor katt. Han får inte plats ordentligt på sitt "torn". En ny klätterställning är på väg!

 
8 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.