Måste ”forska”

Det är så roligt att få följa Labans utveckling. På onsdag är det sex månader sedan jag låg på golvet, till hälften inne i en garderob, och följde mamma Sandies förlossning då den lille parveln föddes. Tiden går fort och Laban kastrerades häromdagen. Carolina skrev följande till mig: 

”Nu är även Laban opererad. Allt har gått bra och han börjar precis piggna till här hemma. Vi får se hur länge han behöver ha ”tratten”. En sak - veterinären såg att Laban inte hade tappat sina mjölktänder ordentligt, de satt kvar och han hade ”dubbeltänder”(hörntänderna). Detta hade orsakat skavsår i tandköttet i nederkäken, och han hade matrester och varbildningar där. Stackars Laban! Nu har de gjort rent, men vi ska hålla koll och vi fick en ny tid om en månad. Är inte mjölktänderna borta då, så kommer de att dra ut dem. Har du varit med om något liknande förut? Är det vanligt att ragdolls har problem med tänderna? Jag är i alla fall glad att de upptäckte det nu, Vi har ju dessvärre inte sett det och han måste ju haft ont våran lilla älskling!
Kramar från Carolina”.

Jag har sett något lite om att detta kan hända men har ingen ytterligare information. Därför ska jag börja ”forska” i ämnet och efterlysa någon som drabbats av detsamma. Jag strävar alltid efter att få information från någon, som själv ställts inför ett problem som jag vill veta mer om. Då  brukar jag också få ta del av de tankar som funnits kring detta - inte enbart den rent praktiska delen av hur problemet blivit löst. Återkommer med mer information.

Lilla Smilla, född 25 mars i år, flyttade till ett par, tillika tidigare kattägare. Det senare till trots har båda utvecklat allergi. Därför måste Smilla omplaceras och jag vill givetvis hjälpa till med det, så långt jag förmår. Jag ska därför höra mig för, om någon som jag känner är intresserad av att utöka sin familj med en förtjusande, mycket social kattflicka. Kanske du som läser detta känner att du kan och vill ge henne ett fortsatt bra liv. Smilla har fått en tid för kastration men om någon uppfödare hör av sig, kan hon även säljas som avelshona. Ring mig då på 0763-44 46 48! 

Bild 1: Laban vilar efter det operativa ingreppet. 

Bild 2 och 3: Stella Cerise, Labans syster, aka Smilla.

 
20 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)