Måste repetera

Jag hade haft katt i mer än 25 år när jag köpte Kattbibeln, d.v.s. boken "Hur tänker din katt" av Bo Söderström. Innan dess hade jag inte en aning om att det går så enkelt att veta i vilken sinnesstämning katten befinner sig, vad den menar, gillar och avskyr. När jag började läsa boken, började jag titta på katterna på ett helt annat sätt och plötsligt började jag förstå saker jag sett men inte reflekterat över tidigare. Igår blev jag, med anledning av ett inslag i Rapport, påmind  om den. Jag inser att jag nu ska hämta hem den från Carin, som har haft den till låns i några månader. Jag ska börja repetera kattens sätt att förmedla sig med både svans och öron, ögonen känner jag mig helt säker på. Jag tror ändå att jag kommer ihåg det mesta. 

Våra katter "pratar" sällan. Enda gången Stisse ger ifrån sig ett förnöjt ljud är när han ligger i sängen, tittar upp och ser mig gå förbi. Då menar han att jag ska komma och klappa honom; helst från mungiporna och ut mot kinden (så vill katter helst bli klappade). Stina gör likadant men det uppfattar man bara, om man går väldigt nära, för hon är så timid och hörs knappt. 
Annat är det med Saga, Nickes sibirier. Hon rapporterar hela dagen, när han kommer hem från arbetet. Röstläget och de olika sätten att jama säger också en hel del och här har jag stora luckor. Det ska jag lägga stor vikt vid och Nicke ska få ett exemplar av boken, när han fyller år i april (fattar inte att jag inte tänkt på det tidigare).

Narkos kan medföra en hel del oönskade effekter och om det går att undvika en sövning, ska man göra det, tycker jag. När mitt knä skulle opereras kom narkosläkaren och började tala om sövning. Jag frågade direkt: "går det inte att göra i ryggbedövning", varpå doktorn frågade: "jobbar du i sjukvården"? När jag svarat berättade han att patienter, som inte är insatta i vad en sövning  innebär i förhållande till en epidural- eller spinalanestesi (två olika typer av ryggbedövning), brukar alltid svara: "jag vill sova", om de ställs inför möjligheten att välja.

Ibland är det nödvändigt att söva och i de allra flesta fall innebär det inga problem. När det gäller Stina och tandextraktionen (tror det räcker med att dra ut den angripna tanden) är det sövning som gäller. Det går säkert bra men jag gillar det inte!

6 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)