Mat

Royal Canin är ett företag, som under mer än 45 år har arbetat med att ta fram mat, som är särskilt lämplig för kattens olika åldrar. Företaget  har ett stort forsknings- och utvecklingscenter i södra Frankrike. Royal Canin gör också mycket för oss uppfödare. Vi kan få svar på våra frågor, om vi kontaktar företaget och kunnig personal (forskare, veterinärer djurskötare m fl) håller av och till utbildningar för oss. Ove och jag var på ett mycket lärorikt och trevligt heldagsseminarium på Hotel Sergel Plaza. Ämnet var övervikt hos katter. Tyvärr dör mer än 50% av alla katter till följd av sjukdomar, som är relaterade till övervikt. Förutom givande och tänkvärda föreläsningar bjöd företaget på både frukost, lunch och eftermiddagskaffe. 

På hemsidan, www.royalcanin.se  kan man gå med i "Hund- och kattklubben": För dig med ett passionerat intresse för hunden och katten". I Hund- och kattklubbens undermeny kan du hitta underrubrikerna: Hem, djuren, forum, medlemmar, bloggar, medlemsförteckning och vanliga frågor och svar. I klubben kan du få många kattvänner. Jag rekommenderar alla att gå med som medlemmar där

Hill's


Dr. Mark Morris var en enastående veterinär. Han ansåg att man skulle ta djurens hälsa lika allvarligt som vår egen och han startade den första veterinärkliniken för husdjur. Mark Morris såg sambandet mellan dålig mat och sjukdom hos djur, och utvecklade ett foder som han och hans fru tillverkade själva och sålde vidare till sina kunder på kliniken. 

En blind man, som hette Morris Frank, hade hört talas om dr. Morris och hans unika foder. Hans ledarhund Buddy led av en njursjukdom och han bad dr. Morris om hjälp. Dr. Morris visste att många av de kommersiella fodren, som fanns på den tiden, innehöll mycket salt och hade väldigt lågt näringsvärde. Det var farligt för njurarna hos hundar och katter och han satte därför igång att utveckla ett foder som kunde hjälpa Buddy.

Detta foder var Prescription Diet k/d, som sedan blev det första kommersiellt tillgängliga Hill’s-fodret. Det hjälpte Morris och Buddy att uppleva många fler år tillsammans. Det är därför vi ser Buddy som den allra första Hill's-hunden.

På Hill's hemsida för hundar och katter, www.hillspet.se, kan man ta del av olika erbjudanden, som kissar mår bra av. Precis som Royal Canin har företaget tagit fram sina produkter efter långvarig forskning av kompetent personal och har foder anpassade för den katt, som ska äta det (beroende på ålder och kondition hos kissen). Företaget grundades 1939.

Förutom Royal Canin och Hills finns även några andra seriösa fodertillverkare men dem har jag ingen personlig erfarenhet av, vilket jag har av både Royal Canin och Hill's. Därför har jag inte skrivit om dem.

 

 

  

 

1 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)