Mat för alla åldrar

Katter och hundar som levt halva sin förväntade livslängd börjar åldras, även om det inte alltid syns på utsidan. Åldrandet är individuellt och bör tas hänsyn till när man väljer foder. Royal Canin har mycket kompetent personal knuten till sig och här bedrivs mycket forskning, för att våra älskade djur ska få den optimala kosten vid varje ålder. Som jag tidigare skrivit grundades företaget 1967 i Gard i Frankrike av den franska veterinärkirurgen Jean Cathary. Idag finns företagets huvudkontor fortfarande i Aimargues i Frankrike, med dotterbolag i över 90 länder och med mer än 4 000 anställda. Totalt finns 11 foderfabriker i alla världsdelar. Royal Canins produkter säljs hos veterinärkliniker och i zoofackhandel, det vill säga vanliga zoobutiker (veterinärfoder finns endast i zooaffärer med veterinär i anslutning). Utbudet består av både friskfoder och dietfoder, det sistnämnda under veterinärs inrådan.

Företaget har tagit fram foder, som är speciellt lämpligt för den vuxna specifika rasen t.ex. för Ragdoll, Brittisk korthår, Maine coon m fl, foder som är framtaget för katten i dess olika åldersskeden såsom: Mother and Baby, Kitten och många andra kattungefoder för olika raser, foder för kastrerade kattungar, för vuxna kastrerade katter, för innekatter, för utekatter, för katter med kroniska njurproblem, för överviktiga katter - massor, massor, massor av olika foder, såväl våtfoder som "frön". I den här djungeln ska vi ta oss fram men....... vi får inte glömma att katten ytterst måste vara med och välja. De flesta zoobutiker har oerhört kompetent personal och man ska definitivt ta hjälp av ett butiksbiträde, om man känner sig osäker men om katten inte tycker om fodret och inte äter av det, spelar det ingen roll, hur bra maten än Må gott! vara. Många är av den uppfattningen att "den äter om inget annat erbjuds". Jag tror inte på den metoden. Jag skulle själv inte äta förrän jag var på svältgränsen, om jag endast serverades lever - hur nyttig den än sägs vara. Man får aldrig svälta en katt. Den överviktiga katten ska istället serveras mindre mängder mat och/eller föda framtagen speciellt för den överviktiga katten. Det finns säkerligen något kissen gillar, säkert flera olika sorters mat. När katten flyttar från sin uppfödare får den oftast med sig en påse med "frön", torrfoder som den tyckt om hos uppfödaren, som också oftast delar med sig av sina erfarenheter om mat. 

Att jag skriver allt detta beror på att jag idag fick ett mail från Royal Canin. Stisse fyller 8 år 31 oktober och det är med anledning av det jag fick e-brevet. Imorgon skriver jag lite mer med anledning av det.

14 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)