Mat och låda

Stina tar sig i och ur hagen men den är 55 cm hög med 5 cm bred kant upptill, så hon ser helst att vi öppnar "dörren". Hagen är otroligt genomtänkt med dragkedjor runt öppningen och breda resårband fastsydda, att använda runt hagen, när man fäller ihop den. Jag tjatar kanske men jag kan inte nog betona, hur glad jag är för den.

När kattungarna i de förra kullarna var lika gamla som Yatzie, Titzy och Mitzie är nu, dvs fyra veckor, ville de gå, springa, slåss och klättra all vaken tid. Det måste givetvis de här småkissarna också få göra. De måste träna och förvärva allt en katt ska; en bra kroppsuppfattning, koordination, klättringsförmåga, försvars- och jaktbeteende. Allt detta kan de öva i hagen, utan att Ove och jag behöver vara med hela tiden. De kattungar vi haft tidigare har naturligtvis fått träna allt, som de nuvarande kattungarna gör men då måste vi sitta med och vakta dem, så att ingen försvann in under soffan eller in på något annat svåråtkomligt ställe. De här kan träna själva. Självklart sitter vi även på golvet med Yatsi Brun, Titzy Blå och Mitzie Blå. Alla har nu både för- och efternamn. 

Nu är det hög tid att vänja kattungarna vid annan mat än "Stinamat". Vi gjorde på samma sätt ikväll, som vi gjort med de tidigare kullarna; blötte upp lite "bebisfrön", Royal Canins Kitten, och ställde på filten, där de sprang omkring. De nosade lite men åt ingenting. Det hade vi inte heller förväntat oss - det kommer så småningom. Vi satte också fram utställnings-kattlådan med pellets. Kattungar äter oftast av sanden från början, så därför startar vi med pellets. Sedan sätter vi dem en och en i lådan, där de står och ser mycket förvånade ut. De har ju ingen aning om, varför de står där. Om några dagar vet de det. När de förstår att de ska äta från fat och kissa och bajsa i kattlådan, är de mogna att få gå fritt i lägenheten. Det dröjer inte länge. Stisse kommer säkert att hjälpa till med lådträningen.

Saga är en stor tjej nu, 6 1/2 månad. Plötsligt ser hon väldigt stor ut. Hon är ju det men mycket beror också på att vi jämför med kattungarna. Den Sibiriska katten är en relativt stor ras och det syns nu. Hon är en både vacker och jättemysig tjej! Klicka på Saga, så växer hon :-).

 
4 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)