Mat smakar bättre tillsammans

...med andra. Det är inte värt allt jobb det innebär att laga mat, när det ändå inte smakar bra att äta i ensamhet. Det tycker iallafall Sandie och jag. Ja, Sandie lagar förstås inte mat men hon vill heller inte äta ensam. Jag har just dukat ett matfat till henne. Det står på en tidning i soffan bredvid mig och Sandie har just huggit in på en blandning av Royal Canins blötmat och Pussi. Enbart Royal Canin ratar hon men om man blandar den nyttigare maten med betydligt sämre, äter hon - dock inte på matplatsen i köket. För att äta på fatet där kräver hon att Ove eller jag ska stå bredvid och gör vi inte det äter hon inte om inte jag dukar till henne i soffan bredvid mig. Idag ville jag se Postkodmiljonären och hade inte lust att stå hos Sandie i köket men för att få titta på TV i lugn och ro, fick hon äta soffan. Då blev hon nöjd och åt med god aptit. Jag vet vad många tänker nu men jag tror inte Sandie far illa av att få minsta önskan uppfylld, utan att det är Ove och jag, som kan bli lite trötta ibland men inte är det Sandies fel. Det handlar om gränssättning och det har vi inte klarat :-).

Nu är lägenheten nästan precis som jag vill ha den. Nicke har fixat en gardinskena med glid idag och imorgon ska jag kontakta snickaren, som ska fästa den i taket. Sedan ska garinerna upp, kittfärgade med lila blommor, dubbla. Det är bara ett fel med dem - de är gjorda i sammet! Jag förstår att det inte är det bästa materialet, om man har tre långhåriga katter men jag kunde helt enkelt inte motstå dem. Gångmattan i olika lila nyanser kommer att bli perfekt till gardinerna. 

Nästa vecka ska jag beställa tid för att kastrera Stina. Hon har fått fyra kullar och är drygt sju år gammal och nu ska hon slippa bekymra sig för kattungar och bara tänka på sig själv. Hade inte vattenskadan uppstått, hade ingreppet redan varit gjort men nu är det som det är. Sedan är det enbart "Flöghultskatten", som är fertil här hemma men vi har ju också Sissel, som kan glädja oss med kattungar. Kanske minns inte alla - Sissel är dotter till Sandie och Sandie är alltså mormor nu.

Kattungarnas namn är uppskattade även av Lotta. Hennes farmor hette Nanna men vilken av kattungarna som ska heta det, har hon ännu inte bestämt. Lotta skickde nyss vikten på dem. Nicholas väger minst men har ökat 11 g det senaste dygnet och det får räknas som godkänt men tjejerna har ökat mer.

 

1 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)