Me too - katt

Djur måste respekteras! Även om de är mindre och varken tjänar pengar, städar, diskar eller tvättar har de iallafall rätt till integritet, något som är självklart för mig men inte för alla. Många människor tycker att det är en rättighet att klappa den gulliga hunden eller katten de ser utan att fråga vare sig ägaren eller djuret självt. ”Ett djur kan man väl inte fråga”, kanske du tänker men det kan man visst. Genom att du sätter dig på huk och sträcker fram handen förstår hunden eller katten att du vill klappa den. Genom att närma sig dig godkänner den det men har också möjlighet att tacka nej. Det är inte konstigare än så. Ingen av oss människor skulle väl acceptera att en vilt främmande person gick rakt fram till oss och började klappa oss. Det var precis det som hände Stisse idag.

Jag tycker att det är jätteroligt att snickaren, som ska bygga förrådet, är väldigt förtjust i katter men det är inte detsamma som att jag tycker att det är ok att han går rakt fram till Stisse och ”kastar sig” över honom. Absolut inte illa menat, tvärtom, men Stisse blev helt överrumplad. Han tycker oftast att det är trevligt med besök men är van vid att det är han som bestämmer takten, när han ska lära känna nya människor. Det här var nytt för honom. Väluppfostrad som han är :-) varken fräste, klöste eller bet han snickaren men så snart han tog sig ur hans grepp sprang han iväg på låga, rädda ben och gömde sig i sovrummet. 

Vi ska lära våra barn att de flesta katter och hundar är snälla men att barnen aldrig får rusa fram till dem utan att fråga både ägaren och djuret, om de får klappa det. Vetenskapliga studier har visat att 8 barn av 10 föredrar att umgås med sitt husdjur framför att vara tillsammans med sina kompisar. Dessa barn vet att hundar och katter aldrig vill göra dem illa och att de själva duger precis som de är. Sånt är viktigt för alla människor, inte minst för barn. En hund eller katt, som känner sig överrumplad av ett ivrigt barn, kan i ren förskräckelse bitas eller rivas. Påföljden kan bli en livslång rädsla för djur och barnet går miste om allt det fina djur kan ge. Därför - prata med dina barn om hur djur vill bli bemötta!

9 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)