Med blandade känslor

En stor milstolpe i livet är när de egna barnen föds, en annan när de flyttar hemifrån. För de flesta innebär båda glädje men av olika slag, för andra kan det vara en stor sorg när barnen lämnar barndomshemmet. Själv var och är jag mest glad över att ha fått vara med och ”föda upp” barnen till självständiga vuxna, som känner sig redo att stå på egna ben men visst kändes det tomt till en början. Ja, jag vet att katter är katter och inte tänker som vi människor men...... Sandie har varit irriterad på småttingarna, när de alltför påträngande försökt få tillgång till närhet (att få dia och bli tvättade). Ändå kallar hon dem till sig ibland med ett ljud, som de känner väl igen och då kommer de genast skuttande. 

Det är en påtaglig skillnad här hemma nu, när vi bara har två kattungar kvar. Det märker både kattungarna och Sandie och mest av alla kanske jag själv. Nu kan jag utan större svårighet ta mig både ut och in genom ytterdörren, utan att någon försöker smita ut i trapphuset. Kattungarna, främst Mimmi, kommer ibland på att det inte finns någon i närheten, när de vaknar. Då jamar de och när jag ropar på dem kommer de lyckligt springande. Även Sandie tycker att något fattas ibland. När Molgan flyttade visade hon ingen saknad - fyra var ju kvar men när Myran och Mickan också lämnade oss blev det väldigt tydligt för henne - för att inte tala om idag. Ingen annan gång har Sandie reagerat så här. 

Eftersom veterinärbesiktningsprotokollet inte får vara äldre än 7 dagar, skulle Mimmi besiktigas idag. Hon ska flytta på fredag och Ove tog henne till veterinär Jon idag på förmiddagen. Endast en kattunge hemma! När Sandie upptäckte det blev hon orolig och började jama. Sedan hämtade hon sin skinnbit, som hon brukar bära omkring när hon löper och kom med den i munnen. Visst har hon den senaste tiden ofta varit irriterad på sina ungar men hon älskar dem ändå. Känns det igen? Hur Mickey reagerade på att inte ha ett enda syskon hemma, berättar jag imorgon.

Jag har fått många bildbevis på att Mickan och Myran funnit sig väl tillrätta hos Ethel och Robin. De har utforskad varje vrå i sitt nya hem. Nyfikna och orädda har de satt sin doft runt om i bostaden men på natten har det varit tryggt att ha sin syster respektive bror nära. Då har de sovit tillsammans i soffan.

Ska skriva till supporten på denna märkliga hemsida. Varför vänder bilderna sig här, när de är tagna på samma sätt och visas normalt i albumet? Någon som vet?

 
23 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)