Med internets hjälp

Det är fantastiskt med internet!!! Det ör lysande med iPhone, iPad och Mac! Tänk så mycket enklare det blivit, sedan vi fått tillgång till den moderna tekniken. Det är ofattbart att de flesta inte hade mobiltelefon för 25 år sedan. Hur klarade vi oss utan det vi idag ser som en självklarhet? Varför jag tar upp detta i en kattblogg beror på att jag nyss mailade en uppfödare, som har en avelshane, som jag tycker verkar intressant att låna till Sissel. Hon skrev tillbaka att hon ville att jag skulle fotografera Sissels - det är hennes tur att bli mamma härnäst - stamtavla och skicka över till henne. Bara det är strålande men också att alla katter, som är registrerade i SVERAK, har sina stamtavlor på nätet. Genom att söka upp SVERAKS hemsida och klicka på FINDUS (på startsidan) är det bara att fylla i t ex "Spinetts" och söka. Då kommer namnen på alla Spinettkattungar fram. Genom att sedan klicka på namnet på den kattunge man vill mer om, får man fram stamtavlan och kan se kattungens föräldrar och deras mödrar och fäder i flera led bakåt. FINDUS är också till stor hjälp för oss uppfödare. Där finns också en rubrik "provparning", där vi kan fylla i namnen på den hona och hane vi vill para, klicka på para och få fram inavelskoefficienten upp till 8 generationer tillbaka. Allra helst ska den vara 0 fyra generationer tillbaka men visst släktskap kan accepteras i vissa raser beroende på storleken på avelspoolen. I mitt fall har resultatet alltid varit 0.

Jag är medveten om att vissa anser att jag är onödigt noga och jag har fått höra: "man behöver inte kolla så mycket. Du ska komma ihåg att de flesta katter faktiskt är friska". Förvisso men man tar inte heller på sig säkerhetsbältet för att man tror att man ska krocka. Man gör det för att inte utsätta sig för onödig fara. Jag är fullt övertygad om att det är fel att inte göra allt man kan för att förhindra att man för dåliga gener vidare. I vår avel har vi både ultraljud och blodprover till vår hjälp. Jag måste bekänna att jag tidigare inte blodgrupperat "mina flickor" men i samband med det kommande ultraljudet på Södra Djursjukhuset, kommer både blodgruppering och HCM-DNA tas på Sissel. Om allt ser bra ut - och det hoppas och vill jag tro - är Sissel sedan redo att bli mamma. Vilken den lycklige fadern :-) kommer att bli är inte helt bestämt ännu.

Igår var Primus blivande ägare här, Catrin och Christoffer Vi pratade en del om vad Primus äter och om hans första dagar i sitt blivande hem. Att de längtar efter att få hem sin lille kille var inte att ta miste om. Även om det blev ännu mer påtagligt att kattungarna snart ska flytta, kände jag ändå en stor värme, när jag såg hur lyckliga Katrin och Christoffer såg ut, nät de tog lille Primus i famnen.

 
24 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)