Med överallt

Att ragdollen är en social ras vet de flesta men det finns olika grader. Våra småttingar vill hela tiden vara där jag är. På natten ligger de i sängen men så snart jag stiger upp, följer de med. Truls måste jag se upp extra mycket med, för han älskar att springa framför fötterna på mig. Jag är mycket förtjust i tofflor och har alltid sådana på fötterna. Mina lammskinnsfodrade mockatofflor är hans absoluta favoriter (mina också). Tudor och Tingla har inte samma förkärlek för tofflorna men det gäller att se upp även för dem, när de kommer rusande fram mot och runt benen
.
Det är väldigt spännande på balkongen och så snart jag öppnar balkongdörren kommer småttingarna i galopp och vill ut. På förmiddagen var det någorlunda varmt och jag lät dörren stå öppen. Alla kattungarna sprang fram till klätterställningen och tog sig enkelt upp; Tudor till den översta avsatsen och Tingla och Trulle till "mjukiskorgen". Till en början ville Sandie ha koll på sina barn, så hon lade sig bredvid Tudor högst upp. Det gick inte att ta miste på, hur spännande kattungarna tyckte att det var att sitta och titta ut på allt, som rörde sig på gården. Efter en halvtimme blev de trötta, men in ville de inte, utan de somnade på "sin post".

Kattungarna följer mönstret. Enligt Pawpeds beskrivning av kattungen, ska den i vecka 10 ordentligt jobba på att vidareutveckla sin jaktförmåga. När jag såg Tudor nyss, på sänkta ben försiktigt smyga fram, var jag tvungen att kolla, om jag mindes rätt och så var det. Imorgon fyller småttingarna tio veckor. De överskattar ibland sin egen förmåga och tror att de behärskar allt och utan sina klor skulle de ha kunnat slå sig ordentligt, när de hasat ner från stolsryggarna.

Det var länge sedan jag skrattade så gott som ikväll. Jag hade brottats med en sängtop, som jag skulle stryka och när det jättejobbet, fullkomligt otympligt jättetygsjok, var klart, skulle vi klä sängen med det. Vi hade inte mer än hunnit in i sovrummet, innan alla kattungarna hoppat upp i sängen. Täcken, kuddar och madrasser skulle bort och sängklädseln på. Hur vi än försökte få bort kattungarna, var det ändå alltid någon av dem, som hoppat upp i sängen igen och var under madrassen eller täcket. De tyckte att det var jätteroligt. De är bara såååå roliga och gulliga!

Först klättrade Tudor upp och mamma kom strax efter. Sedan lade Tingla sig i myskorgen....... och fick snart sällskap av Truls. Du minns väl att bilderna är klickbara?

 

 
5 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)