Medan jag kommer ihåg det...

ska jag berätta några fler spännande saker om elefanten. Den har en enastående förmåga att kommunicera med andra elefanter genom att använda olika sorters ljud för att varna, för att kalla på sin make/maka eller på sina ungar och för att skrämma andra elefanter. Ljuden kan inte alltid uppfattas av människor, eftersom frekvensen i vissa fall understiger 20 hertz (den lägsta frekvens vi människor kan höra). Emellanåt måste elefanten ”lyssna” med fötterna, eftersom lågfrekventa ljud fortplantas som vibrationer i marken.

På måndag hoppas jag få tips av Anna-My på kaloririk, välsmakande kattmat som kommer att falla kräsna Sandie i smaken. Hon tigger och tigger och som den lydiga ”mamma” jag är, vänder jag ut och in på mig för att hon ska äta och gå upp i vikt. Det vet hon och om hon inte får precis det hon önskar för tillfället, fortsätter hon att stirra på mig, jama och slå mig med tassen om jag är olydig och inte genast hämtar något godare. Hon är inte dum hon! 

Vår hemsida ”Prata Katt” är klar sedan en tid tillbaka och igår lanserades den. Titta gärna in på www.pratakatt.se. Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker, om du saknar information, om något verkar konstigt eller annat vi bör veta. Vi tar också gärna emot tips på sånt, som du vill att vi ska prata om i podden med samma namn.

Ikväll kom en underbar bild på ”syskonen Sverre”, Ethels kattungar. Såååå fina! Glöm inte att alla bilder förstoras, om man klickar på dem.

 
25 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)