Medicinen och mer om utställning

Jag kan naturligtvis inte säkert säga om Stina har ont efter tandextraktionen men i alla fall verkar det inte så. Snarare tvärt om, d.v.s. att hon inte har några besvär i munnen alls nu, vilket hon nog hade tidigare (fastän vi inte förstått det). Hon är mycket kärvänligare och även "gladare" nu.

Medicinen Stina fick heter Metacam, i flytande form. Som all annan medicin har även denna biverkningar, i detta fall har minskad aptit, kräkningar, diarré, blod i avföringen, apati och njursvikt rapporterats. Tyvärr förskräcks många i så hög grad av biverkningsbilden att de avstår från att ta/ge medicin. Det är viktigt att veta att i de flesta fall är de positiva effekterna långt överstigande de negativa. Ofta märker vi inte av några biverkningar alls.

Med en liten spruta administrerade jag den söta medicinen i munnen på Stina, som då satt i Oves knä. Det är överdrivet att säga att hon älskade situationen men hon grinade inte illa utan svalde  utan att protestera. Hon ska ha ytterligare två doser; en imorgon och nästa på tisdag.

I förrgår beskrev jag katternas indelning i grupper på utställningar och så här långt förstod jag själv, första gången jag besökte en kattutställning men det var ack så mycket mer jag hade behövt känna till. Innan jag skriver något mer, måste jag korrigera det jag skrev om Grupper (ibland blir det fel när man klipper och klistrar i texten). Grupp III är de korthåriga och Grupp IV orientalerna och inte tvärt om som jag skrev, sorry! 

Det finns några raser som kallas "syskonraser", t.ex. exotic som, enkelt uttryckt, är en korthårig perser och neva masquerade, som är en "maskad” sibirisk katt, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg medan kroppsfärgen är generellt ljus och ögonen är blå. Syskonraserna tävlar i samma grupp. 

Det är som sagt mycket att hålla reda på för att förstå hur utställningar går till/fungerar och mer kommer. Dagens avsnitt avslutar jag med en bild på Safir och Blue, som fått ett nytt "träd" av matte Ethel.

 

 
12 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)